ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ για τις «Καταργήσεις- συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων».

«Καταργήσεις- συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων».                            
Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών, που έγινε στις 6/2/2017, κοινοποιήθηκε η  πρόταση του Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης προς το Υπουργείο Παιδείας, ο οποίος, ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας προτείνει καταργήσεις Δημοτικών σχολείων και συγχωνεύσεις Νηπιαγωγείων.
Στη συνεδρίαση αυτή η Ένωση Γονέων κατέθεσε την άποψη και την αντίθεσή της στην πρόταση με το εξής σκεπτικό: Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και νηπιαγωγείων αποτελούν επιδίωξη των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια υλοποίησης των μνημονίων, του «κόφτη» στην εκπαίδευση,  αλλά κυρίως της εφαρμογής  του «νέου σχολείου» του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα στην εκπαίδευση όπως: η αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, η κατάργηση πολλών οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών, η  συνολικότερη υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις δεν λαμβάνουν υπόψη την πραγματική άσχημη κατάσταση στα νηπιαγωγεία της πόλης, όπως:
Την απαράδεκτη σε πολλές περιπτώσεις υλικοτεχνική υποδομή:  αρκετά νηπιαγωγεία λειτουργούν σε καταστήματα και σε ακατάλληλους χώρους, ενώ ακόμα και στα πιο καινούρια δεν υπάρχουν βοηθητικοί χώροι και χώροι ξεκούρασης-παιχνιδιού των νηπίων. Επιπλέον στις αίθουσες των περισσότερων νηπιαγωγείων δεν χωράνε  περισσότερα από 20 νήπια
Δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη τα προνήπια στον υπολογισμό του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, αφού με απόφαση της κυβέρνησης προνήπια εγγράφονται μόνο στην περίπτωση που.. περισσεύουν θέσεις νηπίων.
Δεν λαμβάνεται υπόψη το χρόνιο αίτημα εκπαιδευτικών και γονέων για ανώτερο αριθμό νηπίων σε κάθε τμήμα, τα 15 νήπια. Ο αριθμός αυτός δεν προκύπτει αυθαίρετα, αλλά από τα πορίσματα των επιστημών της αγωγής
Με τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις είναι σίγουρο ότι:
1. Θα δημιουργηθούν πληθωρικά τμήματα των 25 νηπίων σε όλα τα νηπιαγωγεία, στα οποία το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο θα είναι πλήρως υποβαθμισμένο.
2. Θα παρουσιαστούν και στα νηπιαγωγεία φαινόμενα όπως πχ το bullying, οι συνεχείς μικροτραυματισμοί, τα οποία οξύνθηκαν κυρίως στα μεγαθήρια  Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις των προηγούμενων χρόνων.
3. Θα περισσέψουν θέσεις νηπιαγωγών και θα  μειωθούν οι δαπάνες για την εκπαίδευση, εις βάρους του εκπαιδευτικού έργου και της μόρφωσης των παιδιών μας
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων καλεί:
τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  να μην συναινέσουν σε μια τέτοια απόφαση που καταργεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
Τον Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης να ανακαλέσει την πρόταση περί συγχώνευσης και να στοιχηθεί με τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος.
Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης την ίδρυση νέων νηπιαγωγείων σε καινούργια κτίρια, σύγχρονα, με κατάλληλη υποδομή, αρκετά για να καλύψουν και τον αριθμό των προνηπίων τα οποία αυτή τη στιγμή αποκλείονται από την προσχολική αγωγή.
Την διατήρηση των οργανικών θέσεων και την στελέχωση των νηπιαγωγείων με μόνιμο, βοηθητικό προσωπικό.
Τέλος, μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, ενώ από τη μια προτείνεται εντελώς αβασάνιστα το κλείσιμο και η συγχώνευση σχολείων, από την άλλη, δεν προτείνεται η ανέγερση κανενός σχολείου, όταν είναι γνωστό το σοβαρότατο πρόβλημα σχολικής στέγης σε περιοχές όπως: η Ανατολή, ο Κατσικάς, τα Καρδαμίτσια, οι Αμπελόκηποι κ.ά. όπου απαιτείται η άμεση ίδρυση και ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων. Ως Ένωση Γονέων επιμέναμε και θα επιμένουμε στην ίδρυση άμεσα νέων σχολείων στις παραπάνω περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]