Απαραίτητος ο προεγχειριτικός έλεγχος του μαστού πριν απο αισθητικές επεμβάσεις

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
Αμέλεια που ενδεχομένως να «στοιχίσει»  σε ταλαιπωρία
«Ποτέ μια γυναίκα δεν πρέπει να προχωρήσει σε αισθητικές επεμβάσεις στον μαστό (αυξητική με τοποθέτηση ενθέματος, μειωτική ή επέμβαση ανόρθωσης), χωρίς προηγουμένως να έχει εξεταστεί με υπέρηχο αν είναι κάτω από 35 ετών ή με μαστογραφία αν είναι μεγαλύτερη», υπογραμμίζει ο κ. Πέτρος Μαλακάσης, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού, Διευθυντής του Απεικονιστικού τμήματος Μαστού και Οστεοπόρωσης της Ευρωκλινικής Αθηνών.
Ο απεικονιστικός έλεγχος κρίνεται απαραίτητος για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της γυναίκας, η οποία ενδεχομένως να υποχρεωθεί να υποστεί και ένα δεύτερο χειρουργείο, εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν καλοήθη ή ακόμη και κακοήθη ευρήματα που θα έπρεπε να αφαιρεθούν, χειρουργείο που είναι σαφώς σοβαρότερο από μια επέμβαση καλαισθησίας.
Στην περίπτωση που υπάρχει ένθεμα σιλικόνης, υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό να πρέπει να αφαιρεθεί, η ανάγκη όμως αυτή θα συνεκτιμηθεί τόσο από τη φύση του μορφώματος, όσο και από τη θέση που αυτό καταλαμβάνει στον μαστό.
Αναφορικά με το αν το άν ένα τέτοιο ένθεμα εμποδίσει τον έλεγχο «κρύβοντας» το εύρημα, ο κ. Μαλακάσης είναι απόλυτα καθησυχαστικός, τη στιγμή που οι σύγχρονες διαγνωστικές τεχνικές απεικονίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη «γεωγραφία» του μαστού, ενώ τονίζει σχετικά πως «Η νέα μέθοδος της ψηφιακής μαστογραφίας με τομοσύνθεση μπορεί να αποκαλύψει τα ευρήματα όσο κρυμμένα κι αν είναι, «διαβάζοντας» τον μαστό σελίδα-σελίδα και ανακαλύπτοντας ακόμα και την πιο μικρή βλάβη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]