«Μούσκεμα» θα μας τα κάνει ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

«Μούσκεμα» φαίνεται πως θα μας τα κάνει ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το ανοιξιάτικο σκηνικό θα μετατραπεί σε… χειμωνιάτικο με τον καιρό να παρουσιάζει σταδιακή μεταβολή από το Σάββατο (25/02/2017).
«Οι σημερινές λιακάδες, δυστυχώς, δεν θα συνεχιστούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, καθώς περιμένουμε σταδιακή μεταβολή του καιρού, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες» δήλωσε στο Newsbomb.gr o Τάσος Αρνιακός.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τα δυτικά και θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, ενώ σταδιακά θα φτάσουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι νοτιάδες το Σάββατο θα φτάσουν τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή θα γυρίσουν σε βοριάδες, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει πτώση κατά πέντε με έξι βαθμούς, πέφτοντας από τους 20 βαθμούς στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. «Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της βόρειας Ελλάδας αλλά από τα 1.500 μέτρα υψόμετρο και πάνω» προειδοποίησε ο κ. Αρνιακός.
Στην Αττική το Σάββατο περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώνουν και από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα βρέξει για λίγο τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ αναμένονται λίγες βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Όπως τόνισε ο γνωστός μετεωρολόγος, «το Σάββατο οι ισχυροί νοτιάδες θα φέρουν… αφρικανική σκόνη με αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές».

Την Κυριακή (26/02) στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου
Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη με ψιλόβροχο το πρωί. Ωστόσο, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση.

Βελτιωμένος σε σχέση με το Σαββατοκύριακο θα είναι ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας, όπου περιμένουμε λίγες σποραδικές βροχές, κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
πηγη greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]