Σκουρλέτης: Διακομματική λύση για τους συμβασιούχους του δημοσίου

Υπέρ μίας διακομματικής λύσης για το θέμα χιλιάδων συμβασιούχων του Δημοσίου τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.
«Δεν μιλάμε για μετατροπή συμβασιούχων σε αορίστου. Να δούμε αν κάτω από την κατ’ όνομα σχέση εργασίας, η οποία δηλώνεται ως ‘συμβασιούχοι’ καλύπτεται μία πάγια και διαρκής ανάγκη, η οποία μάλιστα για τα συγκεκριμένα πρόσωπα αφορά σε συμβάσεις τα τελευταία 8-10-12-13 χρόνια. Ήδη το γνωρίζουμε ότι συμβαίνει αυτό» σημείωσε.
Όπως είπε, «υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που μιλάει για την κατάχρηση της σύμβασης. Εδώ έχουμε μία τέτοια πρακτική εκ μέρους του ελληνικού κράτους εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό απαγορεύεται από το δίκαιο και το δικό μας και το ευρωπαϊκό».
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι αυτό που προτείνει είναι «να καθίσουμε σε διακομματικό επίπεδο και να δούμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση».
Διευκρίνισε πως δεν μιλά για όλες τις περιπτώσεις των συμβασιούχων. «Αλλά, όταν για παράδειγμα ένας άνθρωπος δουλεύει στο πρόγραμμα ‘βοήθεια στο σπίτι’, τους παιδικούς σταθμούς, τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του, αυτό κάτι σημαίνει. Τι είδους σχέση εργασίας είναι αυτή; Να την αποτυπώσουμε; Να βάλουμε το ΑΣΕΠ να κάνει αυτή τη δουλειά».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]