Καταγγελία ΑΔΕΔΥ: Με κομματικά κριτήρια οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο

«Κομματική επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο» καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της. Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στην ΑΔΕΔΥ για τοποθέτηση προϊσταμένων σε διάφορες οργανικές μονάδες του Δημοσίου με πελατειακά και κομματικά κριτήρια είναι δεκάδες».
Μεταξύ άλλων, επικαλείται καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, «με την υπ. αριθμ. 1060/Δ9.341/2016 απόφασή της καθόρισε η ίδια τα κριτήρια για την επιλογή των προϊσταμένων των δύο νέων Διευθύνσεων που συστάθηκαν με τον Ν. 4445/2016 στο υπουργείο της, καθώς επίσης και των τριών τμημάτων τους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας».
Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ βάσει της παραπάνω απόφασης «η επιλογή των προϊσταμένων Διευθύνσεων θα γίνει από την ίδια την υπουργό, η οποία προφανώς ‘έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της’ τα όσα ορίζονται στον Ν. 4369/2016 (που η συγκυβέρνηση ψήφισε πρόσφατα) για τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων».
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «τα όσα συμβαίνουν στο υπουργείο Εργασίας δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα για όσα συμβαίνουν σήμερα στο Δημόσιο» καθώς «αντίστοιχες είναι οι καταγγελίες της ΠΟΓΕΔΥ (Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων) για μετακινήσεις και προαγωγές προϊσταμένων με κομματικά, πελατειακά κριτήρια, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς και της ΠΟΕΔΗΝ για  καρατομήσεις Διευθυντικών στελεχών σε νοσοκομεία και δήμους».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]