Γεννηματά: Κίβδηλος ο Τσίπρας, υποτακτικός ο Μητσοτάκης

Την εκτίμησή πως η χώρα χρειάζεται μια ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τα δύο πρώτα κόμματα που θα προκύψουν από μια ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να συμμετάσχουν σε μια μελλοντική κυβέρνηση, εξέφρασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, το δίλημμα πλέον είναι εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή. «Με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει εθνική συνεννόηση. Η χώρα έχει έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης» πρόσθεσε.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η κ. Γεννηματά είπε ότι θα καταλήξει σε νέα μέτρα και νέα βάρη για την κοινωνία, σημειώνοντας πως παρατήρησε μια αλλαγή στην κυβερνητική στάση, αφού κατά το πρόσφατο παρελθόν η επιχειρηματολογία ήταν «δεν ψηφίζουμε νέα μέτρα», ενώ τώρα είναι «δεν κάνουμε υποχώρηση στις αρχές μας».
Επίσης επανέλαβε, ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι κίβδηλη και fake» λέγοντας πως πρέπει να ηττηθεί.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, θέτοντας το ερώτημα «γιατί παρουσίασε το πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση στην Άγκελα Μέρκελ και όχι στον ελληνικό λαό;».
«Έχουμε ήδη έναν υποτακτικό, δεν χρειαζόμαστε άλλον» τόνισε.
Τέλος, αρνήθηκε πως υπάρχει ανοιχτή γραμμή του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην υπουργό, Νίκο Φίλη.

Η απάντηση της ΝΔ
«Υποτακτικοί υπάρχουν... αλλά όχι στη ΝΔ», απάντησε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε: «Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει το εθνικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση στην ελληνική κοινωνία, συζητώντας διαρκώς με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς. Για το ίδιο σχέδιο ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας, γιατί μιλά την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδας».
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΝΔ σημείωσε: «Άλλωστε, η κυρία Γεννηματά, ως υπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αξιόπιστες σχέσεις με τους εταίρους της χώρας δεν είναι ένδειξη υποτακτικότητας. Υποτακτικοί υπάρχουν… αλλά όχι στη Νέα Δημοκρατία».

«Να σταματήσουν τώρα τα κόλπα με τις συντάξεις»
Νωρίτερα, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ) και της ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής), η κ. Γεννηματά είπε ότι πρέπει «να σταματήσουν τώρα τα κόλπα με τις συντάξεις».
«Η κυβέρνηση συζητά νέα περικοπή των συντάξεων. Την ίδια στιγμή που ο ΕΦΚΑ δεν λειτουργεί. Τα έχει κάνει θάλασσα. Χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται και περιμένουν τη σύνταξή τους», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]