Πετρόπουλος: Ασφαλιστικές εισφορές και σε ποσά που προκύπτουν από αναδρομικούς φορολογικούς ελέγχους Αντιμέτωποι με αναδρομικούς καταλογισμούς εισφορών θα βρεθούν οι ασφαλισμένοι που διαπιστώθηκε ότι απέκρυψαν εισόδημα.

Αντιμέτωποι με αναδρομικούς καταλογισμούς εισφορών θα βρεθούν οι ασφαλισμένοι που διαπιστώθηκε ότι απέκρυψαν εισόδημα.Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή εκπομπή του e-forologia, «σε περιπτώσεις που καταλογίζονται ποσά από αναδρομικούς φορολογικούς ελέγχους ασφαλώς θα καταλογίζεται και εισφορά αυξημένη γιατί ο φορολογούμενος απέκρυψε εισοδήματα. Σ’ αυτή την περίπτωση θα εξεταστεί και το θέμα των προστίμων από την πλευρά του ΕΦΚΑ.

Για τις εισφορές των αγροτών που διαμαρτύρονται, δήλωσε ότι οι αγρότες το 2016 έλαβαν ενισχύσεις παλαιότερων ετών και γι’ αυτό τον λόγο η εισφορά τους θα είναι αυξημένη. Οι εισφορές τους θα καταλήξουν σε δική τους αναλογική σύνταξη.

Σχετικά με την ανταποδοτικότητα των εισφορών με το νέο ασφαλιστικό υποστήριξε ότι οι συντελεστές αναπλήρωσης για τον υπολογισμό των συντάξεων στην Ελλάδα είναι οι υψηλότεροι στην Ευρώπη και σημείωσε ότι οι συντάξεις είναι αναλογικές των εισφορών.

Ο υφυπουργός κάλεσε όσους δεν πλήρωναν να έρθουν να πληρώσουν συμπληρώνοντας ότι «δεν χρησιμοποιούνται διωκτικά μέσα εναντίον των οφειλετών από το ΚΕΑΟ, ιδίως για οφειλές που είναι κάτω από 5.000 ευρώ. Σε καμία περίπτωση όταν διαπιστώνουμε ότι κάποιος δεν διαθέτει τα μέσα αξιοπρεπούς διαβίωσης δεν επιβάλλουμε αναγκαστικά μέσα εναντίον του».

Πρόθεση του υπουργείου Εργασίας είναι να αντιμετωπίζει τον οφειλέτη ανάλογα με τις πραγματικές του δυνατότητες. Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί όπως τόνισε δε θα στραφούν στους μη έχοντες αλλά σ΄αυτούς που έχουν δυνατότητα καταβολής.

Σε σχέση με το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, είπε ότι στο ύψος που είναι οι εισφορές δεν δικαιολογείται η μη καταβολή τους, επισημαίνοντας: «Οσον αφορά όμως τα χρέη των προηγούμενων χρόνων δεν θα κυνηγήσουμε κανέναν για αυτά. Τους καλώ όλους να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές. Θα ληφθεί πρόνοια για τα θέματα της ενημερότητας με μέτρα που θα ληφθούν για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για τις τρέχουσες εισφορές, ασφαλιστικά ενήμεροι θα θεωρούνται οι ασφαλισμένοι με την μερική καταβολή ενός κατώτατου ορίου το οποίο όμως δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Εξετάζεται το ενδεχόμενο ως κατώτατο όριο να θεωρείται η εισφορά που πλήρωνε με το προηγούμενο σύστημα.
nextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]