ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων Για το Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Φλεβάρη

Θέματα που ανέδειξε η
Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Φλεβάρη 2017

Σε σχέση με τους διμήνιτες συμβασιούχους, που παραμένουν απλήρωτοι από το Δήμο Ιωαννίνων, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάκης Τασιούλας, επανέφερε το θέμα και ζήτησε από τη δημοτική αρχή αλλά και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν ως προς την ευθύνη του Δήμου για την πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Η δημοτική αρχή με ένα απαράδεκτο έγγραφο προσπαθεί να απεμπολήσει την ευθύνη της και με αυτό το σκεπτικό θεωρεί καταχρηστική την επίσχεση εργασίας που κάνουν. Ο αγώνας των εργαζόμενων είναι δίκαιος. Είναι εργάτες στην καθαριότητα του Δήμου, ο Δήμος έχει την ευθύνη για την πληρωμή τους. Δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αγωνιστούν για τη δουλειά τους, σωστά δεν προσέρχονται απλήρωτοι για δουλειά όπως τους καλεί η δημοτική αρχή, σωστά δεν παραιτούνται των δικαιωμάτων τους, σωστά και δίκαια βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Για το ΚΕΑ, η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να εκπαιδεύσει οικογένειες ολόκληρες να ζουν στην εξαθλίωση, να είναι ευχαριστημένοι με 200€ το μήνα την ώρα που δίνει εκατομμύρια ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις μέσω του αναπτυξιακού. Έτσι  εννοεί την ανάπτυξη. Ακόμα και για να πάρουν όμως αυτό το επίδομα οι άνεργοι της πόλης, πρέπει να περάσουν από τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου, να περιμένουν στις ουρές της εξαθλίωσης και να παρατηρείται και το φαινόμενο να τους ζητούν προσωπικά τους στοιχεία στους διαδρόμους. Να εξευτελίζονται άνθρωποι και προσωπικότητες για 200 ευρώ.
Τέλος σε σχέση με την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς της πόλης, ο Τάκης Τασιούλας ανέφερε ότι «ανεξάρτητα από τα προβλήματα στους διαγωνισμούς, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα όταν πρόκειται για τη θέρμανση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.  Αντίθετα γίνονται μελέτες χιλιάδων ευρώ όπως το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, χρόνια ολόκληρα πριν παραστεί η ανάγκη και δαπανώνται δεκάδες εκατομμύρια για να μην σταματήσει ούτε δευτερόλεπτο η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών»
Ο Δήμαρχος, απέφυγε να πάρει θέση σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ για το θέμα, και στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στο δημοτικό ραδιόφωνο νωρίτερα την ίδια μέρα. Ο κ. Τσουμάνης επιχείρησε να επαναφέρει στην τάξη δημοσιογράφο του δημοτικού ραδιοφώνου που αναπαρήγαγε την καταγγελία για τις ελλείψεις πετρελαίου. Με εκφράσεις όπως «ότι θέλω θα λέω» και «έπρεπε να πάρει τηλέφωνο στον ΟΚΠΑΠΑ και να ελέγξει την πληροφορία πριν αναρτήσει την ανακοίνωση» φανέρωσε ότι αντιλαμβάνεται τη δημοτική περιουσία ως ιδιοκτησία του.
Ο Δήμαρχος πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση, αποδοκιμάζοντας τέτοιες συμπεριφορές. Σε διαφορετική περίπτωση, αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη για την απόπειρα φίμωσης των θέσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης, απροκάλυπτα, μέσω του μικροφώνου του δημοτικού ραδιοφώνου.  Ως παράταξη, εκλεγμένη από το Γιαννιώτικο λαό, απαιτούμε στο εξής, οι ανακοινώσεις μας όπως και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων, να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δήμου σε κεντρική θέση όπως γίνεται και σε άλλους δήμους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]