Αποζημίωση μαμούθ από δύο ασφαλιστικές διεκδικούν 7 Κινέζοι για θανατηφόρο τροχαίο στη Ρόδο!

Αποζημίωση 3.099.650 ευρώ ζητούν 7 Κινέζοι από δύο ασφαλιστικές εταιρίες για θανατηφόρο τροχαίο, που συνέβη στη Ρόδο.



Ειδικότερα,ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, προσέφυγαν την Παρασκευή 7 Κινέζοι, εκ των οποίων οι τρεις κάτοικοι Ρόδου, κατά τριών ημεδαπών, κατοίκων ομοίως Ρόδου και δύο ασφαλιστικών εταιρειών, διεκδικώντας χρηματική αποζημίωση «μαμούθ» για τον θάνατο οικείων τους, που συγκλόνισε το νησί.

Όπως εκθέτουν την 2α Ιουλίου 2016 και περί ώρα 20:20 εκινούντο επί της Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου στο 6ο χιλιόμετρο αυτής, με κατεύθυνση από τη Λίνδο προς τη Ρόδο ο τρίτος εναγόμενος ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο, μάρκας Renault Clio, το οποίο ήταν ασφαλισμένο στην πέμπτη των εναγομένων και ο πρώτος εναγόμενος, ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA τύπου, το οποίο κατά την ημέρα εκείνη ήταν ασφαλισμένο για την αστική του ευθύνη στη δεύτερη εναγόμενη ασφαλιστική εταιρεία ιδιοκτησίας της συζύγου του, τέταρτης των εναγομένων.

Η Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου στο εν λόγω σημείο είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης με δύο ρεύματα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Τα δύο αυτά αυτοκίνητα εκινούντο στην δεξιά λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας και στο φωτεινό σηματοδότη της διασταύρωσης που βρίσκεται στο 6ο χιλιόμετρο του δρόμου αυτού, ο μεν τρίτος εναγόμενος που προπορεύουν με το όχημα του, πέρασε τη διασταύρωση με πράσινο, ο δε πρώτος εναγόμενος που ακολουθούσε αρκετά μέτρια πιο πίσω πέρασε τη διασταύρωση ενώ είχε ανάψει ο κίτρινος σηματοδότης.

Η ταχύτητα του πρώτου οχήματος, όπως υποστηρίζουν, ήταν τουλάχιστον 90 km/h ενώ η ταχύτητα του δεύτερου ήταν τουλάχιστον 100 km/h καθόσον τη στιγμή που περνούσε τη διασταύρωση με τον κίτρινο σηματοδότη προσπέρασε αυτοκίνητο οδηγούμενο από Ρώσο τουρίστα, το οποίο εκινείτο με ταχύτητα 70 km/h και το οποίο σταμάτησε στη διασταύρωση, ενώ το όριο ταχύτητας στο σημείο αυτό είναι 60 km/h.

Την ίδια στιγμή οι συγγενείς των εναγόντων WenNa Lin και LongGing Wu, οι οποίες τα τελευταία χρόνια ζούσαν και εργάζονταν στο νησί της Ρόδου, βρισκόταν πάνω στο πεζοδρόμιο, στο μέσο της οδού αυτής που χωρίζει τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αφού είχαν ήδη διασχίσει προσεκτικά το ρεύμα προς Λίνδο.

Ακολούθως κατέβηκαν από το ως άνω πεζοδρόμιο και περίμεναν εκεί, ώστε να διέλθουν τα παραπάνω οχήματα από το δεξί ρεύμα κυκλοφορίας προς Ρόδο (η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας ήταν άδεια) και να διασχίσουν το ρεύμα κυκλοφορίας προς Ρόδο, ώστε να φθάσουν στο κατάστημα που εργαζόταν, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Όταν ο τρίτος εναγόμενος, που εκινείτο στη δεξιά λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας, προπορευόμενος του πρώτου των εναγομένων, είδε τις συγγενείς τους πάνω στο πεζοδρόμιο, περιμένοντας να διασχίσουν το ρεύμα κυκλοφορίας που αυτός εκινείτο, μετρίασε ξαφνικά την ταχύτητά του οχήματός του και κόρναρε.

Την ίδια στιγμή και ενόσω οι συγγενείς τους εξακολουθούσαν να βρίσκονται ένα βήμα κάτω από το πεζοδρόμιο και πάνω στην άσπρη γραμμή, η οποία οριοθετεί το άκρο της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, τότε ο πρώτος εναγόμενος, ο οποίος εκινείτο με ταχύτητα τουλάχιστον 100 km/h στη δεξιά λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας, δηλαδή στην ίδια λωρίδα με τον οδηγό του προπορευόμενου οχήματος (τρίτο εναγόμενο) και πίσω από αυτόν, εισήλθε απότομα και εντελώς ξαφνικά, χωρίς να χρησιμοποιήσει το δείκτη κατεύθυνσης (φλας) του οχήματός του, στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας προκειμένου να προσπεράσει το όχημα του τρίτου των εναγομένων το οποίο είχε μειώσει ξαφνικά την ταχύτητα του, και κινούμενος στο αριστερό άκρο της αριστερή λωρίδας παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τις δύο Κινέζες, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να τις αποφύγει.

Ειδικότερα, όπως εκθέτουν, τις χτύπησε με το έμπροσθεν αριστερό μέρος του αυτοκινήτου του, τις πέταξε ψηλά στον αέρα και τις εκσφενδόνισε σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από το σημείο της σύγκρουσης, με αποτέλεσμα και οι δύο να καταλήξουν αιμόφυρτες και με πολλαπλές κακώσεις εκατέρωθεν του πεζοδρομίου στο μέσο της οδού, η μία στο ρεύμα για Ρόδο και η άλλη στο ρεύμα για Λίνδο.

Αμέσως οδηγήθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός τους, συνεπεία των βαρύτατων κακώσεων που υπέστησαν από τροχαίο αυτό ατύχημα.

Με την αγωγή τους διεκδικούν:

- Ο πρώτος ως πατέρας της θανούσης Wen Na Lin το ποσό των 300.000 ευρώ και ως πεθερός της θανούσης Wu Long Qing το ποσό των 300.000 ευρώ και συνολικά το ποσό των 600.000 €.
- Η δεύτερη, ως μητέρα της θανούσης Wen Na Lin, το ποσό των 300.000 ευρώ και ως πεθερά της θανούσης Wu Long Qing, το ποσό των 300.000 ευρώ και συνολικά το ποσό των 600.000 €.
- Ο τρίτος, ως αδερφός της θανούσης Wen Na Lin, το ποσό των 300.000 ευρώ και ως σύζυγος της θανούσης Wu Long Qing και πατέρας του τέκνου τους, το ποσό των 400.000 ευρώ και συνολικά το ποσό 700.000 €.
- Ο τέταρτος πατέρας της θανούσης Wu Long Qing το ποσό των 300.000 ευρώ.
- Η πέμπτη, μητέρα της θανούσης Wu Long Qing, το ποσό των 300.000 ευρώ.
- Η έκτη, αδελφή της θανούσης Wu Long Qing, το ποσό των 300.000 ευρώ.
- Ο έβδομος παππούς της θανούσης Wu Long Qing το ποσό 300.000 ευρώ.

Αφαιρουμένου ποσού πενήντα ευρώ από τον κάθε ένα, το οποίο επιφυλάσσονται να ζητήσουν από τα ποινικά δικαστήρια.

Διεκδικούν συνολικά 3.099.650 € καθώς και ποσό 2.760 € για τα έξοδα κηδείας των συγγενών τους και ποσό 1.040 € για έξοδα διαμονής του τέταρτου και πέμπτης στη Ρόδο.

Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Γιάννης Χριστοδούλου και Στέργος Λεβέντης.
via:nextdeal

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]