Στη "φάκα" της Θηροφυλακής λαθροθήρες με 6 σκοτωμένα αγριόγιδα..


Η    κυριότερη απειλή για το αγριόγιδο είναι  η λαθροθηρία, παρ'όλο που το κυνήγι του στη χώρα  μας απαγορεύτηκε από την δεκαετία του '60.
Η απαγόρευση ωστόσο δεν εμπόδισε  τέσσερις λαθροθήρες να σκοτώσουν 6 πανέμορφα αγριόγιδα της Τύμφης  σε απότομες πλαγιές του Τσεπελόβου ,εκεί όπου συνηθίζουν να κινούνται το Χειμώνα ,αφού  το χιόνι λιώνει γρηγορότερα .
Σύμφωνα με τη  σχετική ανακοίνωση  που δημοσιεύεται στο dasarxeio.com ,"δυστυχώς τα πέντε αγριόγιδα ήταν θηλυκά και βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο κυοφορίας, ενώ το έκτο ήταν νεαρό («χρονιάρικο»).
Φημολογείται ότι οι συγκεκριμένοι λαθροκυνηγοί διακινούν συστηματικά προϊόντα παράνομων σκοτωμένων ειδών της άγριας πανίδας."
Ειδικότερα σήμερα το πρωί οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας της  Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου (Ε´ ΚΟΗ)   που περιπολούσαν στην περιοχή αντιλαμβανόμενοι ύποπτες κινήσεις και στο άκουσμα συνεχών πυροβολισμών  περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν .
 Οι 4 άνδρες όταν αντιλήφθηκαν την ύπαρξη της Θηροφυλακής στην περιοχή  φρόντισαν να εξαφανίσουν τα σκοτωμένα ζώα  ,  τα υπολείμματα  όμως  αίματος και οι τρίχες που εντοπίστηκαν  στην καρότσα του αγροτικού τους οχήματος  μετά απο έλεγχο των θηροφυλάκων  ,τους πρόδωσαν .
 Οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες "χτενίζοντας" της περιοχή εντόπισαν κρυμμένα κάτω απο συστάδα κλαδιών   τα σκοτωμένα ζώα ενώ  συνέλαβαν τρία άτομα  που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα , με τον τέταρτο να διαφεύγει της σύλληψης μαζί με τον οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε και να αναζητείται απο την αστυνομία .
Υπενθυμίζεται πως το αγριόγιδο απειλείται με εξαφάνιση, καθώς συναντάται πλέον σε μικρούς τοπικούς πληθυσμούς.
Στην  χώρα μας υπολογίζεται πως υπάρχουν 600-700 αγριόγιδα ,διασκορπισμένα στα βουνά της Πίνδου ,της Στερεάς Ελλάδας ,της Ροδόπης ,του Ολύμπου και στα σύνορα με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.
Η λαθροθηρία όμως  δυστυχώς αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος εχθρός τους .....
 [Φωτογραφίες: Χαρητάκης Παπαϊωάννου]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]