ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Τη Δευτέρα στο 2ο Γυμνάσιο .. καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017, ΣΤΙΣ 13:30 ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
 ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Η προσφυγιά, είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστ
ικών πολέμων και επεμβάσεων, που κάνουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες, στη Συρία, στη Μέση Ανατολή και σε άλλες χώρες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, διαφόρων χωρών, τις αγορές και για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών, αλλά και των αντιλαϊκών πολιτικών που υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα, δημιουργώντας στρατιές ανέργων και φτωχών.
Το Προσφυγικό και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, με όλες τις τραγικές συνέπειές τους για τους λαούς και τον δικό μας φυσικά, δεν είναι καθόλου ξεκομμένα από την βαθιά οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε, από την ένταση της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα δικαιώματά μας.
Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις στην περιοχή μας και γενικότερα, δεν γίνονται από κάποιους θερμοκέφαλους ή ανισόρροπους, αλλά είναι η προέκταση της πολιτικής στήριξης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου κάθε καπιταλιστικής χώρας ή συμμαχίας καπιταλιστικών χωρών απέναντι σε άλλες, όταν αυτά δεν μπορούν να προωθηθούν με ειρηνικό τρόπο. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι γέννημα του ίδιου του καπιταλισμού και γίνεται για τα κέρδη των καπιταλιστών, όπως και τα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται.
Επομένως το πρόβλημα του πολέμου, της προσφυγιάς και της καθημερινής επίθεσης στα δικαιώματα της εργατικής τάξης της χώρας μας και κάθε άλλης χώρας, έχει για όλους τους εργάτες την ίδια αιτία, το καπιταλιστικό σύστημα και φυσικά την ίδια λύση, που είναι η πάλη όλων των εργατών της χώρας μας και διεθνώς, για την κατάργησή του, για να ξεμπερδεύουμε οριστικά με τον πόλεμο, την εκμετάλλευση και το πρόβλημα της προσφυγιάς.
Το πρόβλημα δεν θα είναι πρόσκαιρο, θα έχει και συνέχεια, αφού όλα δείχνουν ότι μεγαλώνει ο κίνδυνος επέκτασης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των επεμβάσεων στην ευρύτερη της Μεσογείου και των Βαλκανίων και με την εμπλοκή της χώρας μας, σαν συνέπεια της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και στρατηγικών περιοχών, στους οποίους είναι μπλεγμένη και η χώρα μας, με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δουλεύουν συνειδητά και με κάθε τίμημα, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
Τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ότι η Ελλάδα είναι "άγκυρα της ΕΕ, σταθερότητας, δημοκρατίας και ειρήνης", μαζί της και τα άλλα αστικά κόμματα είναι απάτη, αφού αυτοί που τα λένε, εδώ και χρόνια έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, με στρατιωτικές βάσεις, με παραχωρήσεις λιμανιών και του ελληνικού εναέριου χώρου, με υπογραφές στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο της Βαρσοβίας που πήρε προκλητικές αποφάσεις νέων πολεμικών γύρων.
Αυτό δείχνουν η όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας) με επίκεντρο τον πόλεμο στη Συρία, η εμπλοκή και της Τουρκίας σ’ αυτόν. Η αύξηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Οι αρνητικές εξελίξεις που προωθούνται, από την Τουρκία με κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για διχοτόμηση της Κύπρου.
Αυτό δείχνει η ένταση των σχέσεων μεταξύ των αστικών τάξεων Τουρκίας και Ελλάδας, με την πρώτη να αμφισβητεί προκλητικά τα θαλάσσια σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, αξιοποιώντας τη θέση του ΝΑΤΟ, ότι το Αιγαίο αποτελεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο, που μπορεί να φτάσει μέχρι και σε πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ή και με συμμετοχή και Βαλκανικών χωρών σ’ αυτό (Αλβανία, ΠΓΔΜ), με την επιδιαιτησία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, που θα δημιουργήσουν νέα μεγάλα βάσανα, όχι μόνο για τους άλλους λαούς, αλλά και για τον δικό μας λαό, για χάρη των συμφερόντων της αστικής τάξης.
Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς αγρότες, νέους και γυναίκες, ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην Αν. Μεσόγειο, στη Β. Αφρική, στα Βαλκάνια, αλλά και ανάμεσα σε Τουρκία - Ελλάδα.
Τα γεράκια του ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία θέση στο Αιγαίο. Απαιτούμε καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα να μπει εμπόδιο στα πολεμικά σχέδια τους, να αντιταχθεί στη δράση των ιμπεριαλιστών. Να δυναμώσει το μέτωπο στις εθνικιστικές και φασιστικές απόψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.
Δυναμώνουμε την πάλη μας, αντιστεκόμαστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο. Απαιτούμε ανθρώπινους ανοιχτούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - μετανάστες και η διεκδίκηση των παραπάνω μέτρων που ανακουφίζουν, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, δεν σημαίνει εγκατάλειψη των Ελλήνων εργατών και ανέργων, όπως ψευδώς υποστηρίζουν αυτοί που στηρίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα, όπως η Χρυσή Αυγή, αλλά είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της κοινής πάλης ντόπιων και αλλοδαπών εργατών, ενάντια στο σύστημα που μας καταδικάζει στην ανεργία, στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση και μας σπρώχνει στον πόλεμο και στην προσφυγιά.
Τις δουλειές, τα μεροκάματα, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν μας τα πήραν οι πρόσφυγες, αλλά οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, που τους υπηρετούν διαχρονικά, όπως κάνουν και στους λαούς αυτών των χωρών που τους οδήγησαν και στον πόλεμο, αναγκάζοντάς τους να φύγουν από τις χώρες τους και να γίνουν πρόσφυγες. Αυτό μπορεί να συμβεί και σε εμάς, αν δεν παλεύουμε σταθερά ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στο σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης που τον γεννά, από κοινού με τους πρόσφυγες - μετανάστες από άλλες χώρες, αλλά και εργάτες άλλων χωρών.
Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καμία συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στη χώρα μας.
Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών και στους πρόσφυγες.
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017, ΣΤΙΣ 13:30 ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
 ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]