ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

H «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» έκοψε τη βασιλόπιτα του 2017

Θ. Μπέγκας: «Μπορούμε να οραματιζόμαστε και να δημιουργούμε στις πιο αντίξοες συνθήκες»

Την βασιλόπιτα του 2017 έκοψε η Αυτοδιοικητική παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» την Κυριακή το μεσημέρι, με τον επικεφαλής της και Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα,  να οριοθετεί τους στόχους της νέας χρονιάς στον χαιρετισμό του προς τα μέλη της παράταξης.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε να οραματιζόμαστε, ότι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε για το Δήμο μας, δουλεύοντας σκληρά μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες για την αυτοδιοίκηση και τη χώρα», είπε ο Δήμαρχος δίνοντας το πολιτικό στίγμα των δυόμιση χρόνων στο «τιμόνι» του Δήμου Ιωαννιτών.

Εκτός από τις καθιερωμένες ευχές για «καλή χρονιά» ο Δήμαρχος θέλησε να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας πως «εμείς δεν θα σταματήσουμε να αισιοδοξούμε γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε καθημερινά τη μάχη μας για το καλό του δήμου μας και των συμπολιτών μας. Σ’ αυτό τον αγώνα θέλουμε την παράταξη δίπλα μας».
Ο κ. Μπέγκας δεν έκρυψε πως χρειάζεται οργανωτικά να βρεθεί ένας καλύτερος τρόπος λειτουργίας της παράταξης, η οποία λόγω μεγέθους δεν είναι ένα ευέλικτο όργανο.

Στην εκδήλωση έδωσαν μαζικά το παρών τα μέλη της «Ενότητας Πολιτών» και της συνεργαζόμενης παράταξης «Κοινωνία Πολιτών», ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της Παντελής Κολόκας,  σύσσωμοι η σημερινή Δημοτική Ομάδα και οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γιάννης Σκοπούλης και Δημήτρης Γιωτίτσας.
Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση οι δύο πρώην Δήμαρχοι, Αλέκος Σόφης και Λεφτέρης Γκλίναβος. Το παρών έδωσε και ο Γιώργος Ζάψας, επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Κρίσιμη χρονιά το 2017


Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας χαρακτήρισε κρίσιμη χρονιά το 2017 - μια χρονιά που οριοθετεί το μέσον της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής- κι αυτό γιατί αυτή τη χρονιά «τρέχουν» σημαντικές παρεμβάσεις από το πρόγραμμα έργων του Δήμου, οι οποίες χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους, αλλά και γιατί δρομολογούνται οι οραματικές μεγάλες παρεμβάσεις στο Δήμο Ιωαννιτών, μέσα από το ΕΣΠΑ.

Αναφερόμενος στα προηγούμενα χρόνια, ο κ.  Μπέγκας  περιέγραψε συνοπτικά τις δυσκολίες αλλά και τα επιτεύγματα της Δημοτικής Αρχής. Στις δυσκολίες συμπεριέλαβε τις συνθήκες που δημιουργεί η οικονομική κρίση και η γραφειοκρατία στην αυτοδιοίκηση, τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, το γεγονός ότι αυτό ο διάστημα υπήρξαν μεγάλες περίοδοι όπου ήταν αδύνατο να προχωρήσουν δημοπρατήσεις έργων λόγω διαφόρων αιτιών (capital controls, αλλαγής νομοθετικού πλαισίου, κινητοποιήσεων μηχανικών) κ.λ.π.

«Όμως παρ’ όλες τις αντιξοότητες, υπήρξαν σημαντικά επιτεύγματα με σχεδιασμό, σκληρή και μεθοδική δουλειά», είπε ο κ. Μπέγκας  κι ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, πως:
-αποτελεί πλέον κεκτημένο η οικονομική σταθερότητα του Δήμου Ιωαννιτών, παρά το ασταθές γενικότερο οικονομικό περιβάλλον και παρ’ ότι αποπληρώνει κάθε χρόνο τεράστια για τις οφειλές και τα δάνεια του παρελθόντος.
-ολοκληρώθηκαν ή εξελίσσονται έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών (ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, παιδικές χαρές, κοινόχρηστοι χώροι κ.άλ)
-αναπτύχθηκε ως προτεραιότητα η κοινωνική πολιτική για την ανακούφιση όσων πλήττονται πιο σκληρά από την κρίση
-σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από το Δήμο αναπτυξιακές δράσεις, π.χ. στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό
-υπήρξε συνεχής προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν «πληγές» κληρονομιά του παρελθόντος, π.χ. εξυγίανση της ΔΕΥΑΙ

Αναφερόμενος στα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», χαρακτήρισε καθοριστικά τα επόμενα 2,5 χρόνια και αναφέρθηκε :
Α. στα έργα που προγραμματίζονται με ίδιους πόρους μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και τα οποία θα φτάσουν τα 25 εκατ ευρώ μέχρι το 2019, με προτεραιότητα τις υποβαθμισμένες συνοικίες της πόλης και τις Δημοτικές Ενότητες που έχουν ένα μικρό τεχνικό πρόγραμμα με δικό του προϋπολογισμό η κάθε μία.
Β. στις μεγάλες παρεμβάσεις μέσω του ΕΣΠΑ που στην ουσία αποτυπώνουν τον οραματικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για το μέλλον του Δήμου, όπως είναι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και τα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα της ΔΕΥΑΙ.

Να σημειωθεί τέλος ότι το φλουρί της βασιλόπιτας «έπεσε» σε παιδικά χέρια, γεγονός πως -όπως είπε χαριτολογώντας- ο κ. Μπέγκας, συμβολίζει πως η παράταξη έχει μέλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]