Π. Μοσκοβισί: Η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για την Ελλάδα (Video)

"Χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα"

Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος, τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί εξερχόμενος της συνάντησης που είχε νωρίς σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε πρόσθεσε πως υπάρχουν ορισμένα μικρά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει συμφωνία για τη β' αξιολόγηση.
Από εκεί και πέρα, είπε πως είναι σίγουρος και ελπίζει ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση για την Ελλάδα. Ο Γάλλος επισήμανε ότι είχε μια δημιουργική συνάντηση με τον υπουργό, ενώ έχει γίνει και μια προετοιμασία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξετάζει τις παραμέτρους.

Τέλος, πρόσθεσε ότι «αίσθησή μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος».

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στο υπουργείο Οικονομικών, ο Π. Μοσκοβισί είχε δηλώσει πως η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για την Ελλάδα. Είμαστε κοντά, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε, είχε πει.

Στις 12 το μεσημέρι ο Π. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μοσκοβισί-Ντάισελμπλουμ

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο Πιερ Μοσκοβισί επικοινώνησε χθες με το Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τις δηλώσεις του δεύτερου ότι δε θα υπάρξει ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε στον Επίτροπο, ότι δεν ήταν αυτό το μήνυμα των δηλώσεων του αφήνοντας έτσι περιθώρια για μία θετική εξέλιξη έως την Δευτέρα.
Αγουρίδης Γιάννης στην Αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]