Αμετανόητος Κορκονέας: Δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανένα 15χρονο

Δε  θα ζητήσω συγγνώμη από κανέναν 15χρονο», είπε στο δικαστήριο, ο ειδικός φρουρός Επαμ. Κορκονέας, που τον Δεκέμβρη του 2008 δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια.

Στο μεταξύ η δίκη αναμένεται να καθυστερήσει κι άλλο καθώς οι συνήγοροί του παραιτήθηκαν από την υπεράσπισή του. Πρόκειται για τους Αλέξη Κούγια και Βάσω Πανταζή οι οποίοι επικαλέστηκαν για την κίνησή τους αυτή ότι ο Κορκονέας δήλωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου (στις 23 Δεκέμβρη 2016) αμετανόητος στο δικαστήριο, λέγοντας ότι: «δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο».

Ο Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι αμέσως μετά το δικαστήριο διέκοψε κι εκείνος συνάντησε τον Κορκονέα και τον ρώτησε γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη όπως είχε κάνει στο προηγούμενο δικαστήριο.

Εκείνος, σύμφωνα με το δικηγόρο, του απάντησε ότι έτσι ένιωσε μετά την «οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί» και του απαγόρευσε να ζητήσει κι εκείνος συγγνώμη γιατί «το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά αντιεξουσιαστής».

Όσο για την γραμμή υπεράσπισης που ο ίδιος ακολούθησε ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι ήταν πεπεισμένος ότι επρόκειτο για «κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας».

Μετά την επίμαχη δήλωση του Κορκονέα η έδρα του δικαστηρίου τον ρώτησε γι’ αυτή την τοποθέτηση κι εκείνος σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι «ο 15χρονος δεν είναι πια στη ζωή και κατ' επέκταση δεν είναι δυνατόν να ζητήσει συγγνώμη».

Κατόπιν ζήτησε από το δικαστήριο να του ορίσει συνήγορο υπεράσπισης καθώς είπε ότι δεν διαθέτει οικονομική δυνατότητα για έναν νέο συνήγορο.

Έντονα αντέδρασε η πολιτική αγωγή καθώς η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην περαιτέρω καθυστέρηση της δίκης.
πηγη Tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]