Διάκριση Ηπειρώτισσας μαθήτριας στο 12ο Συνέδριο Εφήβων του ΟΗΕ

Διακρίθηκε μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ
στο 12ο Συνέδριο Εφήβων του ΟΗΕ

Με την κατάκτηση μιας ακόμη διάκρισης συνοδεύτηκε η συμμετοχή της αντιπροσωπείας των μαθητών του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ στο 12ο Συνέδριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών των Εφήβων (ACMUN-Anatolia College Model United Nations). Πιο συγκεκριμένα, η μαθήτρια της Α’ τάξης Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, Βάια Λιάμη, με τις εργασίες που εκπόνησε με την ιδιότητας της Πρεσβευτού της Σλοβακίας για τη διαχείριση των συνόρων στην Ε.Ε. και το Brexit, κατέκτησε Εύφημο Μνεία ανάμεσα σε 28 διαγωνιζόμενους μαθητές.
Οι εργασίες του Συνεδρίου που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του CERN (European Organization for Nuclear Research) και του EPS (Εuropean Physical Society), αποτέλεσαν μία προσομοίωση των συνεδρίων του Ο.Η.Ε και πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017. Στο φετινό Συνέδριο συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών που εκπροσώπησαν πολλές χώρες του κόσμου, οι οποίες έλαβαν μέρος σε διάφορες επιτροπές, στις οποίες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, περιβαλλοντικά, νομικά και ιστορικά ζητήματα.
Η συμμετοχή της αντιπροσωπείας των μαθητών του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ στο 12ο ACMUN, τους έδωσε τη δυνατότητα να προβληματιστούν για τα επίκαιρα κρίσιμα ζήτημα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, να εργαστούν συνθετικά προκειμένου να προετοιμάσουν έγκαιρα τις εργασίες τους, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στις ψηφιακές τεχνολογίες και να αποκτήσουν ευχέρεια λόγου στην αγγλική γλώσσα. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην ενεργητική ακρόαση και κατανόηση της αντίθετης άποψης, να καλλιεργήσουν τη διαλεκτική, τον ορθολογισμό, την κριτική σκέψη και φυσικά να γνωρίσουν συνομήλικους τους μαθητές από άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]