Έχετε ανάγκη; Όπου και αν είστε στην Ευρώπη καλέστε το 112

της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακηρύξει την 11η Φεβρουαρίου ως «Ευρωπαϊκή Ηµέρα του 112», καθώς ο αριθµός 112 σχηµατίζεται από τη συγκεκριµένη ηµεροµηνία (11/2). Υπευθυµίζεται κάθε χρόνο, για να γίνει γνωστή η σπουδαιότητα αυτού του κοινού αριθµού στους ευρωπαίους πολίτες, που δείχνουν να αγνοούν την ύπαρξή του.

Ο αριθμός για επείγουσες ανάγκες 112 λειτουργεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση από το 1991. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών επικροτεί τη λειτουργία ενός τέτοιου τηλεφωνικού αριθμού. Ωστόσο, τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους εξακολουθούν να αγνοούν το 112 και να μην το χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με την τελευταία  έρευνα της ενιαίας αγοράς «Νοικοκυριό E-επικοινωνιών και τηλεπικοινωνιών», το 49% των Ελλήνων γνωρίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί το 112 οπουδήποτε στην ΕΕ.


Η κλήση γίνεται χωρίς χρέωση από κάθε είδους συσκευή, σταθερή ή κινητή, από τηλεφωνικό θάλαμο ή υπαίθρια τηλεφωνική συσκευή με κερματοδέκτη ή καρτοδέκτη. Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Δηλαδή ακόμη κι αν το δίκτυο του καλούντα δεν λειτουργεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία, η κλήση προς το 112 μπορεί να γίνει αρκεί να υπάρχει κάλυψη από άλλο δίκτυο. Λειτουργεί ακόμα και σε κινητό χωρίς κάρτα SIM.

Στην Ελλάδα, το 112 λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει με:
· την Αστυνομία
· τo Πυροσβεστικό Σώμα
· το ΕΚΑΒ
· το Λιμενικό Σώμα
· την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056
· την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]