Μπλοκάκια: Σχέδιο για εισφορά 10% αντί για 26,95%

Την ανατροπή του νέου συστήματος εισφορών για τα μπλοκάκια, μετά τη θύελλα αντιδράσεων, φέρνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το σχέδιο που ετοιμάζεται, θα μειωθεί η εισφορά 26,95% μέχρι να υπάρξουν διευκρινίσεις πάνω σε κρίσιμα θέματα.
Καθορίζεται πλέον ένα μεταβατικό στάδιο με την εισφορά στο 10% με σχετική ρύθμιση που αναμένεται να έρθει εντός της ημέρας, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον τρόπο πληρωμής των εισφορών.
Τα δεκάδες χιλιάδες μπλοκάκια που έκλεισαν και η τεράστια απειλή για μαύρη εργασία έφεραν την κυβέρνηση σε θέση άμυνας και τελικά στην υποχώρηση μπροστά στο κύμα αντιδράσεων.
Αν και η μεγάλη ζημιά έχει γίνει με τη ρύθμιση θα καθορίζεται η εισφορά στο 10% για εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και για μισθωτούς που έχουν παράλληλη εργασία για την οποία αμείβονται με μπλοκάκι.
Έτσι και μέχρι να καθοριστεί ο τρόπος επιμερισμού των ασφαλιστικών εισφορών μεταξύ του εργαζόμενου και τους εργοδότη από τον εργαζόμενο θα παρακρατείται μόνο το 10% και όχι το 26,95% που προβλέπει ο νόμος έτσι όπως έχει μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με την Αυγή, από τα στοιχεία του υπουργείου, προκύπτει ότι από τις ρυθμίσεις για τις νέες εισφορές ωφελείται το 80%, που θα καταβάλλει 167,95 ευρώ τον μήνα, και επιβαρύνεται το 20%, που αφορά μεσαία και υψηλά εισοδήματα.
πηγη Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]