Γκάμπριελ: Yπαρκτό σενάριο η κατάρρευση της Ευρώπης

Η επιμονή της Γερμανίας για λιτότητα στην ευρωζώνη έχει διαιρέσει την Ευρώπη περισσότερο από ποτέ και ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι πλέον αδιανόητη, δήλωσε ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Σίγκμαρ Γκάμπριελ στην Der Spiegel.

Ο Γκάμπριελ, το κόμμα του οποίου (Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συμμετέχει στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού της Καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ, δήλωσε ότι οι επίπονες προσπάθειες χωρών όπως η Γαλλία και η Ιταλία για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους ενέχουν πολιτικούς κινδύνους.

«Ρώτησα κάποτε την καγκελάριο, τι θα ήταν πιο δαπανηρό για τη Γερμανία: να επιτραπεί στη Γαλλία να έχει μισή ποσοστιαία μονάδα παραπάνω έλλειμμα, ή η Μαρί Λεπέν να εκλεγεί πρόεδρος», είπε, αναφερόμενος στην επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. «Ακόμη και σήμερα, εξακολουθεί να μου χρωστάει μια απάντηση», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, του οποίου το SPD υποστηρίζει τη μεγαλύτερη έμφαση στις επενδύσεις, ενώ οι συντηρητικοί της Μέρκελ να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη δημοσιονομική πειθαρχία ως θεμέλιο για την οικονομική ευημερία.

http://www.euractiv.com/section/euro-finance/news/germany-s-gabriel-says-open-to-debate-on-eu-deficit-rules/

Το SPD αναμένεται να επιλέξει τον Γκάμπριελ, επί μακρό χρονικό διάστημα προέδρου του, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομίας, να είναι αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων πηγών του κόμματος την Πέμπτη. Ερωτηθείς αν πραγματικά πίστευε ότι θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερες ψήφους από τη μεταφορά περισσότερων γερμανικών χρημάτων σε άλλες χώρες της ΕΕ, ο Γκάμπριελ απάντησε: «Γνωρίζω ότι αυτή η συζήτηση είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής».

http://www.euractiv.com/section/elections/news/gabriel-germany-wants-greece-in-the-eurozone/

«Αλλά έχω γνώση επίσης για την κατάσταση της Ένωσης. Δεν είναι πλέον αδιανόητο ότι καταρρέει », είπε στη συνέντευξη, η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο. «Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα μας καταραστούν», πρόσθεσε. «Επειδή η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος ευνοημένος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας -. Οικονομικά και πολιτικά».
Euractiv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]