To 78% των χρηστών των social media θέλουν να τα εγκαταλείψουν

Σχεδόν το 78% των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει εξετάσει ήδη το ενδεχόμενο να τα εγκαταλείψει συχνά, επειδή τα θεωρεί απλώς χάσιμο χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία της πρόσφατης έρευνας που εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας, Kaspersky Lab.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι:

το 39% των ερωτηθέντων της έρευνας ανέφερε ότι σπαταλάει το χρόνο του στα κοινωνικά δίκτυα.

Το 62% των ερωτηθέντων εκτίμησε ότι θα χάσει την επαφή με φίλους εάν εγκαταλείψει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 21% των ερωτηθέντων δεν ανησυχούσε τόσο για τους φίλους, αλλά φοβόταν ότι δεν θα ήταν σε θέση να ανακτήσει τις ψηφιακές μνήμες, όπως τις φωτογραφίες, από τη στιγμή που θα εγκατέλειπε ένα κοινωνικό δίκτυο.

Μάλιστα ο επικεφαλής των Social Media της Kaspersky Lab, Evgeny Chereshnev δήλωσε σχετικά ότι «τα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να είναι χρήσιμα ή επικίνδυνα. Αν είναι χρήσιμα, δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ελεύθερα ποιες πλατφόρμες θέλει να χρησιμοποιεί ή εάν επιθυμεί να τις εγκαταλείψει όλες ανά πάσα στιγμή. Η αληθινή ψηφιακή ελευθερία δεν είναι ένα ζήτημα που αξίζει κανείς να πραγματοποιεί θυσίες. Θέλουμε οι άνθρωποι να επιστρέψουν στη "θέση του οδηγού", έχοντας στην κατοχή τους ένα κρυπτογραφημένο αντίγραφο όλων των ψηφιακών αναμνήσεων τους ανά πάσα στιγμή».

«Με την εφαρμογή FFForget θέλουμε να δημιουργήσουμε μια λύση που θα βοηθά τους ανθρώπους να μη φοβούνται ότι θα χάσουν τις αναμνήσεις τους είτε λόγω κάποιας δυσλειτουργίας του λογαριασμού τους είτε λόγω hacking (ψηφιακών επιθέσεων). Και το πιο σημαντικό - οι άνθρωποι που θα χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή θα ανακτήσουν το δικαίωμά τους να εγκαταλείψουν οποιοδήποτε στιγμή οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο, χωρίς να χάσουν ό, τι τους ανήκει – την ψηφιακή τους ζωή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
 enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]