SIEMENS ΚΑΙ NOVARTIS: ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

SIEMENS ΚΑΙ NOVARTIS: ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 ο Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Χρήστου δήλωσε πως “υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το σκάνδαλο Novartis είναι αντίστοιχο με αυτό της Siemens”.  
Λίγες ημέρες πιο μπροστά, στις 8 Ιανουαρίου 2017, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, δήλωνε πως “το σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό της Siemens”.  
Συμπληρώνοντας: “…μιλάμε για πάνω από 4 δις ευρώ «μαύρο» χρήμα. Ευθύνες ποινικές, πολιτικές, διαχειριστικές θα βγουν και από αυτή την υπόθεση, σε σχέση με το πώς διαχειρίστηκε και η πολιτική ηγεσία και ο διοικητικός μηχανισμός και γιατροί ένα συγκεκριμένο τμήμα φαρμακευτικής δαπάνης και πως κατάφερε μια εταιρεία να διαδώσει φάρμακα, παραβαίνοντας και πρωτόκολλα και καλές πρακτικές. Υπάρχουν άνθρωποι που έχωσαν βαθιά τα χέρια τους στο μέλι”.

Εμπλέκονται Υπουργοί και Πρωθυπουργοί;

Σ΄ αυτό, το νέο οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο της Novartis, που ταρακουνάει για άλλη μια φορά συθέμελα το σαθρό πολιτικό στερέωμα της Πατρίδος μας, φέρονται να εμπλέκονται πρώην υπουργοί, υπεράνω υποψίας, αλλά πιθανότατα και πρώην πρωθυπουργοί.
Αυτή η ιστορία της Novartis, ξυπνάει στη μνήμη μας άγριες καταστάσεις της περιόδου 2007 και εντεύθεν, όπου ξετυλιγόταν το κουβάρι της διαπλοκής ενός άλλου μεγάλου οικονομικοπολιτικού σκανδάλου. Αυτό, της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens.  
Ωστόσο, θα υπενθυμίσουμε τόσο στον κ. Χρήστου, όσο και στον κ. Πολάκη, ότι η κυβέρνησή τους όχι μόνο δεν έχει επιταχύνει τις διαδικασίες έναρξης της δίκης της Siemens, αλλά απεναντίας συμμετέχει στην προσπάθεια καθυστέρησής της ή και οριστικής αναβολής της, με τις συνεχείς αναβολές που δίνονται για ασήμαντες αιτίες – πολλές φορές – από τον Νοέμβριο του 2015 που ξεκίνησε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ας ελπίσουμε ότι η νέα ημερομηνία έναρξης της δίκης της Siemens που έχει ορισθεί για τις 24 Φεβρουαρίου, θα είναι εκείνη που θα σηματοδοτήσει την κατασκευή νέων φυλακών…

Εμπλέκεται ο Αντώνης Σαμαράς;

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται για το σκάνδαλο της Novartis να αποκαλυφθούν – παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες περί του αντιθέτου – ενδεχομένως πολύ ηχηρά ονόματα που εμπλέκονται στο μέγα σκάνδαλο.
Ένα σκάνδαλο που ίσως ακουμπήσει τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπως άφησε να φανεί με δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος είπε: “Ποιος είναι ο υπουργός που πήγε να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο και τον αναδόμησε ο κ. Σαμαράς;”.
Και εμείς θυμόμαστε, την “επιστράτευση” του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα της κυβερνήσεως Σαμαρά, όταν υπέγραψε στις 22 Αυγούστου 2012 τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό μεταξύ της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου. Για να μπορέσει να μεταβεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά από δυο ημέρες (24/8) στο Βερολίνο με το “διαβατήριο” της υποταγής στα χέρια του, στην πρώτη του συνάντηση ως Πρωθυπουργός με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ. Όταν εκστόμισε το “ουδείς αναμάρτητος”, αναφερόμενος προφανώς στον αντιμνημονιακό του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή!!
Μια υπογραφή που έβαλε ο Γιάννης Στουρνάρας, όταν οι προκάτοχοί του Σαχινίδης και Ζανιάς αρνούνταν να τη βάλουν!! Όταν η Siemens είχε θέσει τη δική της υπογραφή από τις 4 Μαρτίου 2012. Και το ερώτημα είναι: Γιατί οι Σαχινίδης-Ζανιάς δεν υπέγραφαν; Τι ακριβώς φοβούνταν; Μήπως την απόδοση ποινικών ευθυνών εναντίον τους, από τη στιγμή που με αυτόν τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό ακύρωναν τη μοναδική ομόφωνη απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία επιδίκαζε υπέρ του Δημοσίου αποζημίωση από τη Siemens τουλάχιστον 2 δις ευρώ;
Όταν μάλιστα, σε αυτόν τον κατάπτυστο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό υπήρχε καθοριστικός όρος που έλεγε, πως Siemens και Δημόσιο πρέπει να τον υπογράψουν εντός 45 ημερών, διαφορετικά καθίσταται άκυρος!!

       

Από την άλλη μεριά είναι άξιο απορίας, το γεγονός πως ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς δεχόταν στο γραφείο του, τόσο εκπροσώπους της Novartis, όσο και εκπροσώπους της Siemens (τον μετά τον Χριστοφοράκο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens, Πάνο Ξυνή). Με αυτές τις εταιρείες προσπαθούσε να δημιουργήσει την πολυθρυλούμενη ανάπτυξη στην χώρα;

Ορίσθηκαν τα μέλη της έδρας της δίκης της Siemens.

Την περασμένη Τετάρτη ορίσθηκαν οι δικαστικοί που θα δικάσουν την υπόθεση της Siemens, που όπως είπαμε, μετά βασάνων και κόπων, επαναρχίζει στις 24 Φεβρουαρίου 2017.
Για μια ακόμη φορά θα αναφέρουμε, πως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις βασικών μαρτύρων αυτής της πολύκροτης υποθέσεως, όπως της κ. Αικατερίνης Τσακάλου (πρώην διευθύντριας του γραφείου του Μιχάλη Χριστοφοράκου) και του κ. Ευάγγελου Σέκερη (διευθυντικό στέλεχος της Siemens εν ενεργεία και μπατζανάκης του κ. Σαμαρά). Καθώς επίσης και του κ. Πάνου Ξυνή, παρ΄ ότι προσωπικά εκτιμούμε ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας θα σταθεί στο: Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν γνωρίζω τίποτε!!    
Ωστόσο, οι μαρτυρίες των δυο πρώτων μαρτύρων θα είναι σημαντικές, γιατί ενδεχομένως να ανοίξουν το δρόμο για την κλήτευση και άλλων μαρτύρων που γνωρίζουν πάρα πολλά και που επιμελώς δεν αναφέρονται από τα ΜΜΕ, αλλά και ουδέποτε εκλήθησαν για κατάθεση από καμιά δικαστική αρχή!!
Παρ΄ ότι η Ελεύθερη Ώρα – μόνο αυτή – έχει δημοσιεύσει αυτά τα ονόματα και τα οποία εμπλέκονται στο επίμαχο διάστημα που η γερμανική εταιρεία, μοίραζε αφειδώς χρήματα από τα “μαύρα” ταμεία της, διά μέσω στελεχών της!!

Η Ελεύθερη Ώρα θα συνεχίζει να ξεσκεπάζει το σκάνδαλο.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες η εφημερίδα μας θα αναδημοσιεύσει όλα τα ονόματα που αναφέραμε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, που εάν κληθούν ως μάρτυρες στο δικαστήριο, είναι σίγουρο ότι θα “υποκύψουν” και ίσως έτσι μάθουμε πάρα μα πάρα πολλά. Όπως, οι Bernhard Dombek, Νικόλαος Τάτσικας, Αθανάσιος Ρουσόπουλος, Παναγιώτης Κρέπαπας, Κυριάκος Μικές, Δημήτρης Αβράμπος κα.
Όπως επίσης, η εφημερίδα μας θα συνεχίσει όσο θα πλησιάζει η δίκη, να αποκαλύπτει βασανιστικά, στοιχεία που θα δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας!!
Όπως για παράδειγμα:



 

Όπου, συνάντηση της 20ης Φεβρουαρίου 1992, πριν την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με συνομιλητές τους: Dr Bauer της μητρικής Siemens, Καράκωστας (επί δεκαετίες, πρώτος Νομικός Σύμβουλος της Siemens και μόλις έγινε Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού), Γιαννίδης (εκ των Νομικών Συμβούλων της Siemens και σήμερα συνήγορος του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Siemens AG της Γερμανίας και κατηγορούμενου Heinrich von Pierer), Dombek (Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Siemens ΑΕ την επίμαχη περίοδο που εξετάζει η δίκη και ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο), Γεωργίου (κατηγορούμενος, Γενικός Διευθυντής Επικοινωνιών της Siemens ΑΕ την επίμαχο περίοδο)!!
Χωρίς άλλα λόγια… μετ΄ ολίγον επανερχόμαστε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]