Οι Ιταλοί αποσύρουν από τα ράφια τη Nutella λόγω φόβου για καρκινογόνο ουσία

Στο στόχαστρο των καταναλωτών στην Ιταλία έχει μπει η Nutella, καθώς θεωρείται ότι περιέχει καρκινογόνο ουσία.

Από τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Υγειονομική Υπηρεσία Τροφίμων, είχε προειδοποιήσει πως μια ουσία που βρίσκεται στη βρώσιμη μορφή του φοινικέλαιου, είναι καρκινογόνος. Μάλιστα είχε αναφέρει πως ακόμα και η μέτρια κατανάλωσή της εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά, ενώ λόγω έλλειψης στοιχείων προτείνεται η όσο το δυνατόν λιγότερη κατανάλωση.

Το φοινικέλαιο είναι συστατικό σε πολλές σοκολάτες και τρόφιμα, όπως τα Cadbury και τα Ben & Jerry, ωστόσο η Nutella είναι αυτή που έχει βρεθεί προς το παρόν στο επίκεντρο, με αποτέλεσμα έμποροι και αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ιταλία να έχουν αποσύρει το προϊόν από τα ράφια τους προληπτικά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Indepedent.

Από την πλευρά της η εταιρεία που την παράγει, η Ferrero σε απάντηση του μποϋκοτάζ έχει ξεκινήσει διαφημιστική εκστρατεία για να καθησυχάσει τους καταναλωτές. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως η απόφασή της να διατηρήσει το φοινικέλαιο στη Nutella έχει να κάνει με την ποιότητα του προϊόντος,  – αφού αυτό είναι που του δίνει τη λεία υφή, όπως επισημαίνει – και όχι με το κόστος.

Όμως το Reuters υπολογίζει πως το κόστος είναι το ζητούμενο, αφού τα υποκατάστατα έλαια θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος παραγωγής κατά 22 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εν λόγω ουσίες μπορεί να βρεθούν και σε άλλα φυτικά έλαια, όμως η Ευρωπαϊκή Υγειονομική Υπηρεσία Τροφίμων τονίζει πως παράγονται σε υψηλότερα και ενδεχομένως πιο επικίνδυνα επίπεδα στο φοινικέλαιο.
πηγη altaniri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]