ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[Ελλάδα]Ο «κινέζικος Δράκος» θα σώσει την κρουαζιέρα και στην Κρήτη: Αναγκαία η συνεργασία με Cosco

Στην δίνη προβλημάτων περιέρχεται η κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2017 με πτώση που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανένα και στην Κρήτη, ειδικά από τη στιγμή που αποτελεί ενα σημαντικό τουριστικό...κομμάτι του νησιου.
Η Five Senses Consulting & Development συγκέντρωσε τις προσδοκώμενες αφίξεις για το 2017 για κάποια από τα μεγαλύτερα ελληνικά λιμάνια που επιβεβαιώνουν και τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις συμφωνα με το newmoney.gr.

«Για το Λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 510 calls με περίπου 914.000 επιβάτες, για την Σαντορίνη 381 calls με 736.455 Επιβάτες, για την Κέρκυρα έχουν προγραμματιστεί 400 Calls με 650.000 επιβάτες, για την Ρόδο έχουν προγραμματιστεί 240 calls με περίπου 270.000 επιβάτες και τέλος για το Ηράκλειο έχουν προγραμματιστεί 145 calls με περ. 257.486 επιβάτες (Full Capacity)» επισημαίνει ο Ιωάννης Μπρας, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και νυν διευθύνων της Five Senses Consulting & Development.

Όπως τονίζει στο newmoney.gr«συγκρίνοντας τις προσδοκώμενες αφίξεις του 2017 με το 2016 οι διαφορές είναι συντριπτικές καθώς σε πολλά Ελληνικά λιμάνια υπήρξε πρόσκαιρη αύξηση κίνησης λόγο των γνωστών αλλαγών σε πλόες που έγιναν λόγο των προβλημάτων στην γείτονα Τουρκία και την συνεχιζόμενη ''μετακόμιση'' προς Δυτική Μεσόγειο και Ασία.

Το μεγαλύτερο ζήτημα δεν είναι τα νούμερα του 2017 που, πλέον, δεν αλλάζουν ούτε στο να αρκούμαστε να βγάζουμε απλώς ανακοινώσεις και να τα ρίχνουμε όλα στην κατάσταση στην Τουρκία κτλ., αλλά το τι θα γίνει 2018 και μετά. Το άμεσο ζητούμενο είναι να υπάρξει μια αξιοπρεπή παρουσία τον Μάρτιο του 2017 στην Μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον Κόσμο Seatrade Global στο Μαϊάμι και να λυθούν επιτέλους μερικά από τα χρονίζοντα προβλήματα όπως το Berth Allocation».

Σε σχέση με τα επίσημα αποτελέσματα (ΕΛΙΜΕ) του 2016 με την παραδοχή για το 2017 ότι οι πληρότητες θα φτάσουν το 85% τις χωρητικότητας των πλοίων έχουμε:

H τοποθέτηση Μπρα

Χρειάζονται άμεσα 10+2 ενέργειες ως στρατηγική και με ορίζοντα 3ετίας σύμφωνα με τον Ιωάννη Μπρα

1. Επανασχεδιασμός αποστολής και περιπτέρου στην Seatrade Global με ουσιαστικότατα...

2. Ανάπτυξη Ελληνικού Berth Allocation System με πρωτοβουλία του Υπουργείου.

3. Cruise Clustering μεταξύ των Ελληνικών προορισμών με βάση την διεθνή εμπειρία με την βοήθεια των νησιωτικών Περιφερειών.

4. Στις Εκθέσεις που συμμετέχει ο ΕΟΤ, ανάπτυξη σχεδίου προώθησης της Ελληνικής Κρουαζιέρας.

5. Ανάπτυξη Εθνικής πλατφόρμας προώθησης των προορισμών στις εταιρείες κρουαζιέρας (Best Practices Cruise Destination Development System).

6. Ανάπτυξη Εθνικού Σχεδίου με κίνητρα για Year Round Cruising με νομοθετική πρωτοβουλία.

7. Εξερεύνηση δυνατότητας αφορολόγητης λειτουργίας (προμήθειες και καταναλώσεις εντός πλοίου κτλ.) χωρίς την ανάγκη για κυκλικό ταξίδι σε χώρα εκτός Σέγκεν.

8. Προσδιορισμός προσφερόμενου προϊόντος στην κρουαζιέρα και σύνδεση του με τα ιστορικά, πολιτιστικά και αγροτοδιατροφικά στοιχεία του κάθε προορισμού με την βοήθεια των Περιφερειών και των Δήμων.

9. Ανάδειξη νέων προορισμών όπως, η Σητεία, η Πάρος, η Μήλος, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα και στήριξη των προορισμών που πάσχουν από ''εξωγενή'' προβλήματα.

10. Δημιουργία Crisis Management Team (max. 5 άτομα) για άμεση συμβουλευτική προς τα Υπουργεία.

+1. Συνεργασία των Περιφερειών και των Λιμανιών με την Cosco για ανάπτυξη της νέας αγοράς των Κινέζων για έναρξη και τερματισμό κρουαζιέρας (Homeport) από Ελλάδα από το 2018+. Ο Πειραιάς πρέπει να παίξει τον σημαντικό ρόλο του στην ανάπτυξη της Ελληνικής κρουαζιέρας μέσα από την δημιουργία ενός δικτύου προορισμών που θα μπορεί επάξια να δώσει μοναδικές, επαρκώς προσδιορισμένες, εμπειρίες στους επισκέπτες όλο τον χρόνο, φυσικά με τις κατάλληλες υποδομές.

+2. Αναζήτηση συνεργιών και συνεργασιών με Λιμάνια και προορισμούς της Ν. Ανατολικής Μεσογείου που μετά την εποχή της αβεβαιότητας θα δώσουν ξανά σπουδαία αποτελέσματα. Η πρόταση είναι η δημιουργία και προώθηση ενός νέου κρουαζιερικού προϊόντος με ονομασία "Ο νέος δρόμος του μεγάλου Αλεξάνδρου" με πρωταγωνιστές το λιμάνι της Αλεξάνδρειας, το λιμάνι της Λεμεσού και Ελληνικούς προορισμούς.
 creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]