Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα με Κυρ. Μητσοτάκη για το Κυπριακό

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των διαδοχικών συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς με θέμα το Κυπριακό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει στον πρωθυπουργό ότι η ΝΔ είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στο πλαίσιο της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας. Σταθερή θέση της ΝΔ είναι ότι το σημερινό καθεστώς στην Κύπρο δεν είναι ανεκτό και πρέπει να αλλάξει. Ακολούθως, η ηγεσία της ΝΔ στηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ενώ παραμένει σταθερή στην αρχή ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται. Η ΝΔ θεωρεί αναγκαία τη διατήρηση της εθνικής ομοψυχίας Κύπρου και Ελλάδας. Από τη ΝΔ, σημείωναν ότι η συνάντηση θα είναι αποκλειστικά για το Κυπριακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί εν συνεχεία με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά (12.00), τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα (14.00), τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη (17.00), τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη (19.30) και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο (20.30).

Η κυβέρνηση επιθυμεί την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση, και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς πλήρη ενημέρωση για όσα έχουν διαδραματισθεί έως αυτή τη στιγμή. Επισημαίνεται ότι ανάλογο γύρο ενημέρωσης των πολιτικών δυνάμεων θα κάνει και ο κ. Αναστασιάδης στην Κύπρο.
 kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]