Συνέχεια Συναντήσεων της Μ. Τζούφη με Φορείς Υγείας Ιωαννίνων

Συνέχεια Συναντήσεων της Μ. Τζούφη με Φορείς Υγείας Ιωαννίνων

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ), στο πλαίσιο συναντήσεων με Φορείς Υγείας των Ιωαννίνων συναντήθηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, με μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου, όπ
ου τέθηκαν τα ζητήματα των ελλείψεων σε μόνιμους και  επικουρικούς ιατρούς, τα οποία εμφανίζονται ιδιαίτερα οξυμένα σε ορισμένες κλινικές, λόγω και χρόνιας υποστελέχωσης. Συζητήθηκε το γενικότερο θέμα της έλλειψης νέων ειδικευομένων ιατρών, για το οποίο συμφωνήθηκε ότι απαιτούνται συνολικότερες αλλαγές ώστε να γίνει πιο θελκτικό το δημόσιο νοσοκομείο, πιθανόν με την προκήρυξη μονίμων θέσεων. Τέθηκαν θέματα σχετικά με  τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων και τη συνύπαρξη Κλινικών του ΕΣΥ και Πανεπιστημιακών Κλινικών και η βουλευτής ενημέρωσε για την λειτουργία ειδικών επιτροπών στο υπουργείο Υγείας που συζητούν και αναμένονται τα πορίσματα τους.  Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη ολοκλήρωσης του νέου Οργανισμού του νοσοκομείου με συμπερίληψη και του νέου κτιρίου, καθώς και η διεύρυνση της εφαρμογής διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.  Με ιδιαίτερη έμφαση τέθηκε και το θέμα της ανεύρεσης λύσεων για το μεγάλο φόρτο εξυπηρέτησης ασθενών από όλη τη ΒΔ Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά και τη Δυτική Μακεδονία, χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά κονδυλίων, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, κυρίως στο θέμα της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης, στο οποίο πρέπει να αναζητηθούν λύσεις.  Η κα Τζούφη από τη μεριά της επανεπιβεβαίωσε τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, η οποία προκύπτει και από την ψηφισμένη αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία (από το 4.7% στο 5.1% του ΑΕΠ) και δεσμεύτηκε για την προώθηση των δίκαιων και χρόνιων αιτημάτων, μέσα στο υπάρχον  δύσκολο δημοσιονομικό πλαίσιο.
Επιπρόσθετα η βουλευτής παρευρέθηκε στη σύσκεψη που έγινε στο ΠΓΝΙ για την επιδημία της γρίπης,  με την παρουσία του διοικητή του ΚΕΕΛΠΝΟ, του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, των διοικητών  των νοσοκομείων της περιοχής, του νομιάτρου, του προέδρου του ΠΕΔΥ και του ιατρικού και νοσηλευτικού επιτελείου του ΠΓΝΙ, καθώς και στη συγκέντρωση των εργαζομένων που ακολούθησε. Εκεί τέθηκαν θέματα ενεργοποίησης για τον επαρκή εμβολιασμό των εργαζομένων, τη σωστή εφαρμογή μέτρων πρόληψης, την ενίσχυση του μικροβιολογικού εργαστηρίου για τη γρήγορη διάγνωση των ασθενών, καθώς και  για την ενημέρωση της κοινωνίας. Στη συνέχεια μαζί με το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ και της 6ης ΥΠΕ επισκέφθηκε το κλειστό από 15ετίας κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ στους Αμπελοκήπους και υπήρξε αναλυτική συζήτηση με το διοικητικό προσωπικό, με σκοπό να προχωρήσει η διοίκηση του Οργανισμού αυτού, σε συγκεκριμένες αποφάσεις για την αξιοποίηση του, προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]