Αγρότες: Αποζημιώσεις για την κακοκαιρία | Στη Βουλή φέρνει το θέμα η Γεννηματά

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό και τον πρωτογενή τομέα ζητά η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι το μείγμα των μέτρων και οι απαράδεκτες αποφάσεις και πολιτικές της κυβέρνησης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο οικονομικής βιωσιμότητας στους μικρούς και μεσαίους αγρότες.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της αγροτικής παραγωγής για να αναστραφεί η καταστροφική της πορεία, όπως υπογραμμίζει.

«Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας»
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, για τον οποίο είπε ότι «δεν έχει τη νομιμοποίηση να δεσμεύσει και να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας. Δεν έχει νομιμοποίηση ούτε για μνημόνιο 3 plus, ούτε για 4ο μνημόνιο, ούτε για μόνιμο κόφτη, ούτε για μόνιμη επιτροπεία, ούτε για κατάργηση του αφορολόγητου».
Αναφερόμενη στη τακτική της ΝΔ και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη επεσήμανε ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην αξιωματική αντιπολίτευση γιατί και ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του έσκιζαν τα μνημόνια, αλλά τώρα σκίζουν τη μεσαία τάξη.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, σχολιάζοντας αιχμηρά τη σύλληψη δημοσιογράφων. «Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει αυτόφωρο για τον Τύπο με αυτήν την αφορμή. Έχει κάθε δικαίωμα ο υπουργός και κάθε πολιτικό πρόσωπο να υπερασπιστεί την τιμή του απέναντι σε προσπάθεια συκοφάντησής του- και εγώ προσωπικά το προηγούμενο διάστημα χτυπήθηκα βάναυσα- αλλά από εκεί και πέρα αυτό που έγινε χθες δείχνει έναν κατήφορο αυταρχισμού, που δεν ταιριάζει στην εποχή μας και πλήττει τη δημοκρατία μας», τόνισε.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]