ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τα Ιωάννινα κέρδισαν το στοίχημα των γιορτών!



“Η φετινή εορταστική περίοδος έδωσε την ευκαιρία στην πόλη μας να ενισχύσει την πολιτισμική ταυτότητά της αλλά και τη θέση της στην εγχώρια κατάταξη των τουριστικών προορισμών. Τα Γιάννενα καταλαμβάνουν πλέον μία περίοπτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων επισκεπτών για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα”, υποστήριξε σε σημερινές του δηλώσεις  ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας, επιχειρώντας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων μια αποτίμηση της εορταστικής περιόδου.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Γκόλας, το ότι τα Γιάννενα συγκαταλέγονται στους πλέον ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς, δεν είναι κάτι που συνέβη τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα του ότι τα προηγούμενα χρόνια και, βεβαίως, μέσα στο 2016, έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες και αναλήφθηκαν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.
“Πρώτιστο μέλημα της δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει, να διατηρεί την πόλη μας, βιώσιμη, λειτουργική και ανθρώπινη, για τους χιλιάδες δημότες και κατοίκους της. Παράλληλα, όμως, επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη του τουρισμού, ως σημαντική παράμετρο για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και τη θωράκιση της κοινωνικής καθημερινότητας. Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο αλληλοσυμπληρούμενες και αλληλένδετες πολιτικές προτεραιότητες, που από την αποτελεσματική υλοποίησή τους μπορεί να επέλθει το καλύτερο παραγόμενο αποτέλεσμα. Αν οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες ζουν σε ένα κατάλληλο αστικό περιβάλλον, τότε είναι σίγουρο πως θα ευχαριστηθούν την παραμονή τους στην πόλη και οι επισκέπτες, οι τουρίστες. Και όσο πιο ευχαριστημένοι θα αισθάνονται, τόσο περισσότερους επισκέπτες θα βλέπουμε και τόσο περισσότερο αυξημένα θα είναι τα έσοδα από τον τουρισμό”, είπε ο Αντιδήμαρχος.

Παρά το τσουχτερό κρύο και τις εποχικές ιώσεις που ταλαιπώρησαν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν πολύ κόσμο, εκατοντάδες τουρίστες επέλεξαν να περάσουν φέτος τις γιορτές στα Γιάννενα και, από τα πρώτα μηνύματα που υπάρχουν , έμειναν ικανοποιημένοι από τη γενική εορταστική ατμόσφαιρα, τις υποδομές και τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Αναμφίβολα, εάν είχε αποφευχθεί στις παραμονές των Θεοφανίων και η συνήθης πια τρομοϋστερία πολλών αθηναϊκών ΜΜΕ περί επικείμενων ακραίων καιρικών συνθηκών,  ο βαθμός επισκεψιμότητας στην πόλη μας θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος. Πάντως ακόμη και με αυτή την αδικαιολόγητη δραματοποίηση της κατάστασης, αν και υπήρξαν ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία,  δεν ήταν τόσες πολλές, ώστε να αλλοιωθεί η γενική τάση της πολύ υψηλής πληρότητας. 

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Γκόλας, η Δημοτική Αρχή μερίμνησε εγκαίρως, με σχέδιο, κεντρικό συντονισμό και, βεβαίως, την απαραίτητη συνεργασία πολλών τοπικών φορέων, να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι Γιαννιώτες οι Γιαννιώτισσες και οι επισκέπτες να περάσουν τις γιορτές όσο γίνεται καλύτερα-τηρουμένων των οικονομικών δυσκολιών.

“ Ο στολισμός της πόλης έγινε με γνώμονα την ποιοτική αισθητική, χωρίς φανταχτερές προκλήσεις, ανούσιους στιγμιαίους εντυπωσιασμούς και περιττές δαπάνες. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ήταν λιτές, αλλά περιεκτικές, ευχάριστες και με πλούσιο ψυχαγωγικό περιεχόμενο.
Επιπλέον, φέτος φροντίσαμε να επικοινωνήσουμε και να διαφημίσουμε πολύ νωρίτερα, πιο οργανωμένα και πιο συστηματικά, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, το τουριστικό προϊόν μας για την περίοδο των γιορτών.
Καταφέραμε να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τον τουριστικό προορισμό «Ιωάννινα», πιο πριν από άλλες ανταγωνιστικές πόλεις, πριν ακόμη αποφασίσουν οι εν δυνάμει επισκέπτες που θα ήθελαν να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων”, είπε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής.

Ο κ. Γκόλας διευκρίνησε πως δεν είναι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να παρουσιάσει ένα ιδανικό τοπίο, ούτε να ισχυριστεί  ότι δε χρειάζονται και άλλα βήματα και ενέργειες, τα οποία σαφώς και πρέπει να γίνουν. “Αμφιβάλλει όμως κάποιος ότι έχουμε χτίσει γερά θεμέλια και ότι πατάμε πλέον πάνω σε αυτά;  Ότι δεν αυτοσχεδιάζουμε, αλλά προχωράμε με μία ολοκληρωμένη στρατηγική και καλά μελετημένο σχεδιασμό;”, διερωτήθηκε, για να προσθέσει πως “το νερό έχει μπει πια στο αυλάκι και ο πήχης των απαιτήσεων ανεβαίνει διαρκώς ψηλότερα”.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής κατέληξε λέγοντας πως “Για τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, δε μας αρκεί το να παραμείνουν απλώς τα Γιάννενα ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς για τους Έλληνες επισκέπτες. Με στοχευμένες πρωτοβουλίες εξωστρεφούς προσήλωσης, επιδιώκουμε να εδραιώσουμε τη θέση της πόλης μας στο διεθνή τουριστικό χάρτη. Εκεί που πραγματικά της αξίζει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]