ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μέτρα ΤΩΡΑ για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών

ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Επιβεβαιώνεται αυτές τις μέρες με τον πιο τραγικό τρόπο η λειτουργία του καπιταλισμού και της κρατικής μηχανής που τον υπηρετεί.
Ολόκληρες περιοχές έμειναν αβοήθητες, ολόκληρα νησιά έμειναν χωρίς ρεύμα, πόλεις και χωριά αποκλείστηκαν, εθνικοί δρόμοι έγιναν αδιάβατοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο βιός τους, ούτε να το προστατεύσουν.
Πράγματι τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα και σε πολλές περιοχές δεν είχαν συμβεί όμοια τα τελευταία χρόνια. Δεν φταίει όμως ο «κακός μας ο καιρός» και είναι χυδαίο να κρύβονται όλοι πίσω από αυτό. Πως λειτούργησαν λοιπόν οι υπηρεσίες; Που είναι η επάρκεια των κρατικών υποδομών να συνδράμει την κατάσταση;
Το «λιγότερο κράτος» αποδείχτηκε εγκληματικό και η πολιτική των μνημονίων για μια ακόμα φορά δολοφονική. Δεν είναι μόνο ότι άνθρωποι αναγκάζονται να καίνε ότι βρουν, ακόμα και πεθαίνοντας από τις αναθυμιάσεις. Δεν είναι μόνο οι επιβλαβείς επιπτώσεις στον αέρα που αναπνέουμε όλοι. Δεν είναι μόνο ότι από την υπερφόρτωση του δικτύου έπεσε η παροχή ρεύματος σε πολλές περιοχές. Δεν είναι μόνο ότι ο χιονιάς δημιούργησε καταστροφικές συνέπειες σε αγρότες και κτηνοτρόφους, που θα μείνουν αβοήθητοι, με έναν ΕΛΓΑ που διαλύεται και οι υπηρεσίες του ιδιωτικοποιούνται με γοργούς ρυθμούς.
Η κοινωνική πλειοψηφία υποφέρει και αυτό γίνεται ακόμα πιο τραγικό σήμερα.
Η Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή αποδείχτηκαν ανίκανες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση κακοκαιρίας στον τομέα ευθύνης τους. Να καθαρίσουν και να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο των πόλεων, το επαρχιακό, το αγροτικό δίκτυο και να βοηθήσουν αγρότες και κτηνοτρόφους. Υπάρχουν αρκετά ανενεργά μηχανήματα τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα την κατάσταση. Βέβαια, τα μηχανήματα θέλουν οδηγούς, αλλά χρήματα για τα μεροκάματα των χειριστών, όπως και για τα πετρέλαια των μηχανημάτων είναι «αντιπαραγωγικά». Ουσιαστικά, δημόσιες, δημοτικές υποδομές δεν λειτουργούν προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, δεν επαρκούν και παράλληλα και αυτές που υπάρχουν απαξιώνονται καθημερινά προκειμένου να παραδοθούν σε ιδιωτικά χέρια.
Αν είναι να βρεθούν άμεσα λύσεις για τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής μας βρίσκονται κατευθείαν (π.χ. για μεγαλοξενοδόχους, για τις εταιρείες εμφιάλωσης νερού κ.τ.λ.). Επομένως, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κρατικός μηχανισμός, η Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή πρώτα και κύρια ενδιαφέρονται για το πώς θα εξυπηρετήσουν άμεσα τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και μετά να ενδιαφερθούν για τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα.
Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών) και η Περιφερειακή και η Δημοτική Αρχή κάνουν ότι δεν υπάρχουν.
Να ανοίξουν τώρα θερμαινόμενοι χώροι για όλους όσους το έχουν ανάγκη. Μόνιμος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων με διάθεση κατάλληλων χώρων και υποδομών. Χρήματα για τις κοινωνικές - λαϊκές ανάγκες. Αποζημιώσεις για τους φτωχομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι, θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]