ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από το σπίτι του Κοντονή για υποστήριξη στην Ρούπα [εικόνες]

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εκδηλώνοντας την υποστήριξή τους στην Πόλα Ρούπα πραγματοποίησαν μετά από την σύλληψη άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, υποστηρικτές της συγκεντρώθηκαν στο εξωτερικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου στο εσωτερικό βρισκόταν η μητέρα και η αδερφή της συλληφθείσας ζητώντας την επιμέλεια του παιδιού της.
Στη συνέχεια, αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν προς την οικία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα υποστήριξης υπέρ της Πόλας Ρούπα αλλά και για την υπόθεση που αφορά την επιμέλεια του παιδιού της.
Αργότερα, αναρτήθηκαν οι φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, συνοδευόμενες από το παρακάτω μήνυμα:
«Μετά τη σύλληψη της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα μέλους του Επαναστατικού Αγώνα και της συντρόφισσας που συνελήφθη σε παράλληλη επιχείρηση στο Μπραχάμι, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη ΓΑΔΑ. Ακολούθησε ανοιχτή συνέλευση στο Πολυτεχνείο η οποία και πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από το σπίτι του Σ. Κοντονή υπουργού Δικαιοσύνης. Η μαζική παρέμβαση από αλληλέγγυους και αλληλέγγυες αποτελεί μια πρώτη αντανακλαστική κίνηση στην εκδικητική ομηρία από το κράτος του 6χρονου παιδιού των συντρόφων Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί άμεσα η επιμέλεια του παιδιού τους στους συγγενείς τους».


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]