Ικανοποίηση και αισιοδοξία για τον τουρισμό στο Ζαγόρι

Ικανοποιημένοι, από την τουριστική  κίνηση των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και αισιόδοξοι για καλύτερη συνέχεια με το τριήμερο των Φώτων, εμφανίζονται οι επαγγελματίες του τουρισμού στο Ζαγόρι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του ο Δήμος Ζαγορίου.

Ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και καταστήματα εστίασης δούλεψαν αρκετά καλά κατά την εορταστική περίοδο και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις του σε ΜΜΕ ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου «πήραν βαθειά οικονομική ανάσα για να συνεχίσουν με περισσότερη αισιοδοξία στη νέα χρονιά».

Οι πληρότητες ήταν ικανοποιητικές έως και υψηλές στα καταλύματα και στα ξενοδοχεία, αντίστοιχα, στα περισσότερα χωριά του Ζαγορίου και για το τριήμερο των Φώτων όλα δείχνουν ότι θα κινηθούν ακόμη καλύτερα.



Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι δικαίως το Ζαγόρι έχει αποκτήσει τον τίτλο του αγαπημένου τουριστικού προορισμού Ελλήνων και ξένων επισκεπτών καθόλη τη διάρκεια του έτους, κυρίως βέβαια σε περιόδους εορτών και αργιών.

«Ζητούμενο, όμως  και στόχος όλων μας είναι να κρατάμε ψηλά αυτόν τον τίτλο, μέσα από την συνεργασία, την κοινή προσπάθεια και αλληλεγγύη όσων δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο», τόνισε ο κ. Σπύρου, σημειώνοντας ότι, τόσο η αναβαθμισμένη Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, όσο και το Γραφείο Τουρισμού που λειτουργεί στο Δήμο, εργάζονται και συνεργάζονται με τους φορείς (Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, ΖΕΝ) των επαγγελματιών του κλάδου για να στηρίξουν το τουριστικό προϊόν, ώστε να προκύπτουν πάντα καλύτερα αποτελέσματα για τις ίδιες τις επιχειρήσεις και συνολικά για το Ζαγόρι.



Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Ζαγορίου στην ανάγκη να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες στους πολυάριθμους επισκέπτες, δεδομένου ότι οι ίδιοι μπορούν να προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο την περιοχή: «Δεν αρκεί μόνο η φυσική ομορφιά, η προστασία του περιβάλλοντος και ο σπουδαίος πολιτισμός του τόπου μας, που αποτελούν σήμα κατατεθέν για το Ζαγόρι, αλλά απαιτείται διαρκής αγώνας και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για να προσελκύουμε επισκέπτες οι οποίοι θα φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]