ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:"Αφήνοντας το Λας Βέγκας" απο το Καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΔΑ

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Ο πολυτάλαντος Μάϊκ Φίγκις σκηνοθέτησε το «Αφήνοντας το Λας Βέγκας», Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Τζων Μπραϊαν (o οποίος αυτοκτόνησε μόλις η ταινία ξεκίνησε τα γυρίσματα), ένας σκηνοθέτης με πρωτοποριακές ιδέες που πάντα είχε την πολυτέλεια να τις πραγματοποιεί.
Εδώ ο Φίγκις τελειοποιεί την τεχνική του στην «στιλάτη βραδινή ατμόσφαιρα» καδράροντας το Λας Βέγκας μόνο ως απαραίτητο φόντο για τους ηθοποιούς του και όχι ως φαντασμαγορική εικόνα. Δημιουργεί έτσι μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο περιθωριακών ανθρώπων, που κινούνται μέσα στη χλιδή αλλά ζουν μια τέτοια έντονη προσωπική κόλαση, που τα φώτα νέον του Λας Βέγκας φροντίζει να την φωτίζουν  και να την βγάζουν στην επιφάνεια κάθε φορά που το καταδικασμένο ζευγάρι προσπαθεί να σωθεί.
Και όχι μόνο αυτό αλλά ο Φίγκις φρόντισε να υπογράψει ο ίδιος ένα εξαιρετικό Τζαζ σάουντρακ, υποχρεώνοντας στην κυριολεξία τον Στινγκ να ερμηνεύσει τα τραγούδια της ταινίας, απογειώνοντας έτσι την ατμόσφαιρα της ταινίας.

Η ιστορία του Μπεν, άνεργου και αλκοολικού σεναριογράφου που έχοντας πλέον χάσει σύζυγο και παιδί λόγω του εθισμού του, αποφασίζει να πάει στο Λας Βέγκας  προκειμένου να πιει μέχρι θανάτου. Εκεί θα συναντήσει την Σέρα, μια πόρνη «διαφορετική» που θα τον ακολουθήσει στο ταξίδι του, δεχόμενη τον μοναδικό όρο που θα της θέσει ο Μπεν: να μην του πει ποτέ να κόψει το αλκοόλ.
Δεν είναι  μια ταινία που μιλάει απλά για δύο κατεστραμμένους ανθρώπους που ενώνουν τις μοίρες τους και αναζητούν την αγάπη και την ελπίδα για μια φυσιολογική ζωή.
Η  ταινία είναι μια ιστορία ενός άντρα εθισμένου που αναζητάει - και τελικά βρίσκει- μία γυναίκα μη αποδεκτή από τους άλλους που μαζί θα βιώσουν την αλληλοκατανόηση, χωρίς γιατί- πως- πότε, χωρίς παρελθόν και μέλλον και λίγο πριν την δύση τους, θα βιώσουν το μεγαλείο της αγάπης που λείπει από την ζωή τους.
Το φινάλε όμως είναι προδιαγεγραμμένο και ο Μαϊκ Φίγκις δεν θα χαριστεί ούτε στους θεατές ούτε σε κανένα κινηματογραφικό παραγωγό και θα δώσει το φινάλε που αρμόζει σε μια ταινία που κρατάει το επίπεδο  από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

https://youtu.be/0x-yBuCV6tM

Κυριακή 15/1 & Δευτέρα 16/1 8:15 μ.μ.


επόμενες προβολές
22-23/01  Shame

29-30/01  Martha Marcy May Marlene

Οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ
τηλ επικοινωνίας 6945377240

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]