Τιμές «φωτιά» στα πρατήρια με το καλημέρα της νέας χρονιάς

Περισσότερα από 60-80 ευρώ σε ετήσια βάση θα κοστίσει η αύξηση στις τιμές των καυσίμων που ισχύει εδώ και λίγα 24ωρα. Ακόμη και στα φθηνότερα πρατήρια του λεκανοπεδίου, οι οδηγοί αγοράζουν από προχθές –σε αρκετές περιπτώσεις και από αργά το βράδυ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς- σε τιμές που αγγίζουν ή ξεπερνούν το 1,5 ευρώ για την αμόλυβδη ή το 1,25 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης.
Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης συμπίπτει χρονικά με την περίοδο ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου κάτι που σημαίνει ότι και το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους οδηγούς.
Όπως φαίνεται και από τον πίνακα που ακολουθεί, μετά και την αύξηση που έγινε την Πρωτοχρονιά, η Ελλάδα θα αποκτήσει το… προνόμιο να καταστεί η ακριβότερη χώρα –μαζί με την Ολλανδία- στη βενζίνη αλλά και στο πετρέλαιο κίνησης. Στην πράξη θα φανεί από σήμερα, αν αυτή η αύξηση θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση. Το υπουργείο Οικονομικών θα παρακολουθεί στενά την πορεία της κατανάλωσης καθώς από αυτή θα εξαρτηθεί αν θα επιτευχθεί ένας από τους σημαντικότερους δημοσιονομικούς στόχους της χρονιάς: η άντληση επιπλέον 410 εκατ. ευρώ από το καύσιμα μέσα στο 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]