Νέα Δεξιά:Χαιρετίζουμε την απόφαση για τις "κλειστές" Κυριακές

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ : «Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ»
Επ’ αφορμή της αποφάσεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία κρίνει αντισυνταγματικό το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ο Γραμματέας Οικονομικών της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Απόστολος Κρητικόπουλος προέβη την κάτωθι δήλωση:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία κρίνει αντισυνταγματικό το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, θεωρώντας παράνομη την σχετική απόφαση του τότε υπουργού Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και νυν αντιπροέδρου της κ. Κ.Χατζηδάκη το 2014.

Παραθέτουμε αυτολεξεί μέρος της απόφασης, που δείχνει τον σεβασμό προς τα χρηστά ήθη της ελληνικής κοινωνίας, και την αντίσταση προς υπερφιλελεύθερες και διεθνιστικές πολιτικές, οι οποίες επιβάλλονται από ξένους οργανισμούς που έχουν σκοπό τη δραματική αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας και παραδόσεων:

"Το Σύνταγμα κατοχυρώνει για τους πάσης φύσεως εργαζομένους και απασχολούμενους  το δικαίωμα ελεύθερου χρόνου και της απόλαυσης του ατομικού και τους από κοινού με την οικογένεια τους, ως τακτικό διάλειμμα της εβδομαδιαίας εργασίας.  Το διάλειμμα αυτό υπηρετεί την υγεία και την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου με τη φυσική και ψυχική ανανέωση που προσφέρει η τακτική αργία στον εργαζόμενο άνθρωπο εντός της κάθε εβδομάδας (άρθρο 5 και 21 Συντάγματος). Συναφώς, προσφέρει και την δυνατότητα οργάνωσης της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής του θέματα για τα οποία μεριμνά επίσης το Σύνταγμα (άρθρο 21). Περαιτέρω το ως άνω δικαίωμα προσλαμβάνει πρακτική αξία για τους εργαζόμενους όταν αυτοί δύνανται μόνοι ή από κοινού με την οικογένεια τους να μετέχουν στην συλλογική ανάπαυλα μιας κοινής αργίας ανά εβδομάδα, ως τέτοια ημέρα έχει επιλεγεί κατά μακρά παράδοση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα λοιπά κράτη της Ευρώπης, η σχετιζόμενη με την Χριστιανική θρησκεία".

Η πρόταση της Νέας Δεξιάς, είναι το άνοιγμα καταστημάτων σε ελάχιστες Κυριακές ανά Έτος, με την σύμφωνη γνώμη και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων,  των Ιερών Μητροπόλεων και  της τοπικής κοινωνίας.

 Το άνοιγμα τεράστιων εμπορικών κέντρων (τύπου Mall) κάθε Κυριακή, αποτελεί κατάφωρο αθέμιτο ανταγωνισμό προς τα μικρότερα εμπορικά καταστήματα, τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εμπορικής δραστηριότητας, και σαφώς βάλλει κατά των Ελληνορθόδοξων παραδόσεων μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]