Στη Δικαιοσύνη οι φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό μετά την ανακοίνωση αποφάσεων και εγκυκλίων, που δημοσίευσε το Υπουργείο Εργασίας, τις παραμονές της αλλαγής του χρόνου.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου δηλώνουν ότι τις αποφάσεις αυτές, που  όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «τις “φύλαγαν” ως πρωτοχρονιάτικο μποναμά», καθώς και κάθε άλλη σχετική πράξη που τυχόν εκδοθεί, έχουν αποφασίσει να τις προσβάλλουν με κάθε νόμιμο μέσο, ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, προσδοκώντας ότι θα απονείμουν ανεπηρέαστα δικαιοσύνη και θα διαγνώσουν την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νόμου 4387/2016.

Όπως υποστηρίζουν, με τις διατάξεις αυτές πλήττεται η οικονομική ελευθερία και δραστηριότητα, επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή, εξαφανίζεται κάθε μορφή ανταποδοτικότητας στις εισφορές και ουσιαστικά οι φαρμακοποιοί καταδικάζονται σε δήμευση. Σημειωτέον, τα μέτρα αυτά πλήττουν ιδιαίτερα τον κλάδο, ο οποίος λόγω της φύσεως των εργασιών του (τιμολόγια προς ΕΟΠΥΥ) αδυνατεί να φοροδιαφύγει και γι αυτό τιμωρείται. Την ίδια ώρα, με τις διατάξεις αυτές κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας περιορίζεται ανεπίτρεπτα το συνταγματικό δικαίωμα στην προσωπική εργασία και το βασικό προϊόν αυτής, που είναι το εκ της εργασίας εισόδημα, τονίζουν οι φαρμακοποιοί.
Ήδη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προχωρά στη σύνταξη των δικογράφων, τα οποία και θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με τα οποία θα επιδιωχθεί η ακύρωση των σχετικών αποφάσεων και η παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας.
Να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]