Ρεκόρ αφίξεων το 2016 για τον ελληνικό τουρισμό

Ρεκόρ αφίξεων κατέγραψε ο ελληνικός τουρισμός το 2016, με τους τουρίστες να ξεπερνούν τα 27,5 εκατομμύρια.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης είπε ότι ο σύνδεσμος έπεσε μέσα την προηγούμενη χρονιά στις εκτιμήσεις του για την εξέλιξη των αφίξεων το 2016: "Πέσαμε μέσα σε ό,τι αφορά το επιπλέον 1,5 εκατομμύριο περισσότερους τουρίστες σε σχέση με το 2015 και έτσι οι διεθνείς αφίξεις, αεροπορικές, οδικές και επισκέπτες κρουαζιέρας έφτασαν τα 27,5 εκατομμύρια τουρίστες το 2016".
Ο ίδιος εξήγησε, ότι το νούμερο των 30 και πλέον εκατομμυρίων αφίξεων, που γίνεται με την πρόσθεση των στοιχείων από τις αεροπορικές, οδικές και αφίξεις κρουαζιέρας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν είναι ενδεικτικό των πραγματικών αφίξεων, υπογραμμίζοντας ότι "2,5 εκατομμύρια οδικές αφίξεις αφορούν Βούλγαρους, Σκοπιανούς και Αλβανούς που πηγαινοέρχονται για εργασία στην Ελλάδα".
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωσε αισιόδοξος και για τη νέα τουριστική χρονιά, σημειώνοντας ότι τα πρώτα μηνύματα από τις κρατήσεις είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς σε όλες σχεδόν τις αγορές δεξαμενές για τον ελληνικό τουρισμό παρατηρούνται μονοψήφια και διψήφια ποσοστά ανόδου.
Αυτές οι κρατήσεις, τόνισε, είναι πολύ σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς γίνονται σε μια περίοδο που οι τιμές που προσφέρονται είναι χωρίς εκπτώσεις και προϊδεάζουν θετικά για αύξηση των εσόδων το 2017 σε σχέση με το 2016.
Πάντως, ο κ. Ανδρεάδης συνέστησε προσοχή στις υπερβολές για κρατήσεις πάνω από 40% στη γερμανική αγορά, καθώς όπως είπε, πρόκειται για μικρό δείγμα.
Ζήτησε,δε, από το οικονομικό επιτελείο να επενεξετάσει το ζήτημα του τέλους διανυκτέρευσης για το 2018, υπογραμμίζοντας ότι τα 75 εκατομμύρια που έχουν εγγραφεί, μπορούν να προκύψουν με την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης το δίμηνο της υψηλής τουριστικής ζήτησης Ιουλίου-Αυγούστου. Οπως εξήγησε, θα είναι άδικη η επιβολή καθ'ολη τη διάρκεια του έτους πλήττωντας και περιοχές χαμηλής τουριστικής ζήτησης.
Σημειώνεται ότι ο νέος στόχος του ΣΕΤΕ μέχρι το 2021, όπως αυτός οριοθετήθηκε σε μελέτη της PwC, που παρουσιάστηκε από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι αφίξεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 34,8 εκατομμύρια  και τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ.
EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]