Ιωάννινα:«Μάχη» για τον αποχιονισμό με 20 μηχανήματα Κλειστά και αύριο τα σχολεία

Μεγάλη σε ένταση η κακοκαιρία.
 «Μάχη» για τον αποχιονισμό με 20 μηχανήματα και όλο το προσωπικό της δίνει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιωαννιτών 
Κλειστά και αύριο (Πέμπτη) όλα τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών

«Μάχη» για τον αποχιονισμό σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών, δίνει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, έχοντας επιστρατεύσει όλο το προσωπικό της και 20 μηχανήματα, είτε ιδιοκτησίας του Δήμου, είτε μισθωμένα από ιδιώτες.
Όλα τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν και αύριο Πέμπτη 12/1/2017, όπως αποφασίστηκε έπειτα από συνεννόηση της Δημοτικής Αρχής με τους διευθυντές της Εκπαίδευσης, όπου ελήφθησαν υπόψη και οι επίσημες μετεωρολογικές προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες.
Η επιχείρηση του Δήμου Ιωαννιτών για τον αποχιονισμό ξεκίνησε από τις 3 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα (Τρίτη ξημερώματα προς Τετάρτη) και είχε ως  κυρίαρχο μέλημα καταρχήν, να μην «κλείσουν» οι δρόμοι που οδηγούν στα Νοσοκομεία, οι κεντρικοί άξονες της πόλης των Ιωαννίνων και οι δρόμοι που οδηγούν στα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση που φυσικά συνεχίζεται κι αυτό γιατί - όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία, Δημήτρης Νάστος τέτοιας έντασης και διάρκειας κακοκαιρία με χιονόπτωση, είχε πάνω από μία δεκαετία να «χτυπήσει» ειδικά την πόλη των Ιωαννίνων.
«Το μεγάλο πρόβλημα ήταν όχι μόνο ο όγκος του χιονιού, αλλά η αμείωτη διάρκεια της χιονόπτωση. Για πολλές ώρες  δεν σταμάτησε να χιονίζει κι αυτό σημαίνει ότι αναγκαζόμαστε να περνάμε για τον αποχιονισμό δύο και τρεις φορές στους ίδιους δρόμους, δίνοντας βαρύτητα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες», όπως είπε.
Ο κ. Νάστος ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες, γιατί – όπως είπε- έχοντας δοθεί αναγκαστικά προτεραιότητα σε κεντρικούς άξονες της πόλης και στους δρόμους που οδηγούν σε νοσοκομεία και Δημοτικά Διαμερίσματα, ήταν αδύνατο να καθαριστούν άμεσα δευτερεύοντες δρόμοι. Η προσπάθεια αποχιονισμού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Τέλος, ο Δήμος Ιωαννιτών παρακαλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν συμπεριφορές που επιβάλουν οι δυσμενέστατες  καιρικές συνθήκες. Δηλαδή να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματα τους, εκτός κι αν υπάρχει ανάγκη. Να είναι προσεκτικοί όταν μετακινούνται πεζή, γιατί εξαιτίας του παγετού, δρόμοι και πεζοδρόμια «κρύβουν» παγίδες πάγου.  Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για παγετό τις επόμενες ώρες, επιβάλει σε όλους να είμαστε πολλοί προσεκτικοί
Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει πως το τηλέφωνο ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας στο οποίο μπορούνε να απευθύνονται είναι το 2651 0 31448.
Επίσης υπάρχει επάρκεια αλατιού στο εργοτάξιο του Δήμου ( το εργοτάξιο βρίσκεται απέναντι από τον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων) και εκτός από τις ρίψεις που κάνει συνεχώς ο Δήμος με τα μηχανήματα του στους δρόμους, μπορούνε από το εργοτάξιο να προμηθευτούνε αλάτι και όσοι πολίτες το επιθυμούν.
Στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών βρίσκονταν σήμερα όλο το πρωί και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, έχοντας άμεση γνώση των προσπαθειών που καταβάλει όλος ο μηχανισμός του Δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας και ευχαριστώντας  τους εργαζόμενους για τη «μάχη» που δίνουν σε εξαιρετικά αντίξξοες συνθήκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]