Πηγές του ΥΠΟΙΚ διαψεύδουν δημοσιεύματα που συνδέουν την εκταμίευση των 1,8 δισ. με τη β’ αξιολόγηση

«Εάν υπήρχε κάποια αλλαγή στο ισχύον καθεστώς, οι θεσμοί θα ενημέρωναν την κυβέρνηση και όχι επιλεγμένους δημοσιογράφους». Πηγές του ΥΠΟΙΚ σημειώνουν επίσης ότι «τον Μάρτιο, η κυβέρνηση στοχεύει να λάβει το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους σε ιδιώτες»

«Δημοσιεύματα τα οποία εξακολουθούν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα να συνδέουν την εκταμίευση της δόσης των 1,8 δισ. ευρώ (για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες) με την β’ αξιολόγηση, απέχουν από την πραγματικότητα» σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «μόνη προϋπόθεση για την καταβολή της κάθε δόσης είναι η μείωση των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών της Γενικής Κυβέρνησης κατά τουλάχιστον 80% του ύψους της χρηματοδότησης. Αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016 και θα επιτευχθεί ξανά στο τέλος Φεβρουαρίου 2017».

Παράλληλα πηγές του ΥΠΟΙΚ τονίζουν ότι «ως εκ τούτου, τον Μάρτιο 2017 η κυβέρνηση στοχεύει να λάβει το ποσό των 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία θα δαπανηθούν στην αποπληρωμή οφειλών του κράτους σε ιδιώτες».

Τέλος οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «εάν υπήρχε κάποια αλλαγή στο ισχύον καθεστώς, οι θεσμοί θα ενημέρωναν την κυβέρνηση και όχι επιλεγμένους δημοσιογράφους».
πηγη
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]