16η Μεραρχία: Έβγαλαν βόλτα τα θηρία! 24 μάχιμες ΦΩΤΟ στα χιόνια!

Έβρος: Στην 16η Μεραρχία  έβγαλαν “βόλτα τα θηρία” στο χιόνι, καθώς ήταν από τις σπάνιες φορές που θα είχαν τέτοια ευκαιρία. Δείτε απίθανες ΦΩΤΟ
Στην 16η Μεραρχία στον Έβρο αυτές τις ημέρες έτρεχαν πάνω κάτω. Από τη μια να βοηθήσουν με μηχανήματα τους κατοίκους της περιοχής και από την άλλη να βγάλουν “βόλτα τα θηρία” για εκπαίδευση, καθώς ήταν από τις σπάνιες φορές που θα είχαν τέτοια ευκαιρία με χιόνι.
Παρά τη συμβολή στον αποχιονισμό, το προσωπικό των Σχηματισμών και Μονάδων Μάχης, Υποστήριξης Μάχης και Διοικητικής Μέριμνας της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικου, στο πλαίσιο της επιχειρησιακή εκπαίδευσης, εκμεταλλευόμενο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την τρέχουσα εβδομάδα, εφάρμοσε ιδιαίτερο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως, στην Περιοχή Ευθύνης του Σχηματισμού, στον Βόρειο Έβρο αναφέρει το ΓΕΣ σε σχετική ενημέρωσή του.
Ποια είναι η 16η Μεραρχία Πεζικού
Η XVI Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, όπως αναφέρει ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης στο περιοδικό του ΓΕΣ “Στρατός και Ενημέρωση” έχει ως περιοχή ευθύνης μια ευαίσθητη ακριτική περιοχή με μοναδικά επιχειρησιακά χαρακτηριστικά τα τρία ποτάμια Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου και τους κατοίκους που είναι κι αυτοί στρατευμένοι, καθώς έχουν για πολλά χρόνια ταυτιστεί με την ύπαρξη του Στρατού στον βόρειο Έβρο.
Η θέση της Μεραρχίας, σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική σημασία της Θράκης, καθιστούν τον ρόλο και την αποστολή της πρωταρχικής σπουδαιότητας και σημασίας.
Τη Μεραρχία συγκροτούν Σχηματισμοί και Μονάδες, με πλούσια ιστορία και προσφορά σε όλους τους αγώνες του έθνους. Για την ανάδειξη αυτής της ιστορίας και των ηρώων της, έχουμε δημιουργήσει λιτούς ιστορικούς χώρους, οι οποίοι μας θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της Μεραρχίας, καθώς και τους αγώνες και τις θυσίες των προκατόχων μας.
Οι Σχηματισμοί και οι Μονάδες διαθέτουν σύγχρονα οπλικά συστήματα, με δυνατότητα να μάχονται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, με υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, το οποίο είναι αποτέλεσμα της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλει το προσωπικό, το οποίο εργάζεται με φιλότιμο και μεράκι, αποτελώντας το σημαντικότερο παράγοντα και την κινητήριο δύναμη κάθε προσπάθειας της Μεραρχίας.
2Η XVI Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ», στηριζόμενη στο ανθρώπινο δυναμικό της και τους εξαίρετους ακρίτες της, θα συνεχίσει να αποτελεί εγγύηση για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή του βορείου Έβρου, που δεν αποτελεί τον τερματισμό, αλλά την αρχή της Ελλάδας, τονίζει ο υποστράτηγος Λαλούσης.
πηγη και φωτογραφικό υλικό  armynow.net
3
4
6
DCIM100MEDIADJI_0107.JPG
8
9
10
11
12
?
14
15
16
17
19
20
25
26
1
29
30
31

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]