Προσφυγόπουλα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα στο εξώφυλλο του TIME

«Αυτά τα παιδιά, χωρίς πατρίδα, θα μάθουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με φόντο το αβέβαιο μέλλον τους, με τους γονείς τους ακόμα να ψάχνουν ένα «σπίτι» σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο εχθρικός προς τους πρόσφυγες»
Από τον Σεπτέμβριο το περιοδικό TIME παρακολουθεί τέσσερις γυναίκες πρόσφυγες από τη Συρία οι οποίες προετοιμάζονταν να γεννήσουν σε ξένη χώρα. Και οι τέσσερις έμαθαν για την εγκυμοσύνη τους ενώ βρίσκονταν στον δρόμο και καμία δεν περίμενε να γεννήσει ζώντας σε προσφυγικό καταυλισμό, χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι που άφησαν όλες πίσω τους στη Συρία.

Οι γυναίκες αυτές είναι ανάμεσα στις περισσότερες από χίλιες, όπως γράφει το ΤΙΜΕ, που γέννησαν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα μόνο το 2016. Αυτά τα παιδιά, χωρίς πατρίδα, θα μάθουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με φόντο το αβέβαιο μέλλον τους, με τους γονείς τους ακόμα να ψάχνουν ένα «σπίτι» σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο εχθρικός προς τους πρόσφυγες.

Με το πρότζεκτ «Finding Home» το TIME παρακολουθεί τα μωρά αυτά και τους γονείς τους, καταγράφοντας στον φακό του τον πρώτο χρόνο αυτής της γενιάς που δεν έχει χώρα. Τα νεογέννητα αυτά είναι οι πρωταγωνιστές του επετειακού τεύχους του περιοδικού.
πηγη Αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]