ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Oι Έλληνες φοβήθηκαν και άρχισαν να ασφαλίζονται πάλι

Η ανασφάλεια που αποπνέει το Σύστημα Κοινωνική Ασφάλισης οδηγεί τους Έλληνες πίσω στην αγκαλιά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Αυξημένη κατά 1,3% ήταν σε ετήσια βάση η παραγωγή ασφαλίστρων στο εννεάμηνο του 2016 και ανήλθε στο ποσό των 2,8 δισ. ευρώ. Ήταν η πρώτη χρονική περίοδος με συνολική άνοδο των ασφαλίστρων και οδηγεί στην εκτίμηση για θετική πορεία για το σύνολο του έτους.
Από τον Ιούλιο και μετά ο κλάδος ζωής σημειώνει τεράστια αύξηση σε ετήσια βάση, η οποία τον Σεπτέμβριο έφθασε το 40,9%.
Ενισχυμένοι εμφανίζονται στο εννεάμηνο και οι δύο βασικοί κλάδοι, με τις ασφαλίσεις ζωής να σημειώνουν άνοδο σε ποσοστό 1,4% και παραγωγή ύψους 1,39 δισ. ευρώ.
Στον κλάδο ζημιών καταγράφεται συνολικά αύξηση κατά 1,3%, με παραγωγή 1,4 δισ. ευρώ, παρότι η αστική ευθύνη οχημάτων υποχώρησε σε ποσοστό 10,8% και εξισορροπήθηκε από την άνοδο στις λοιπές κατηγορίες του κλάδου ζημιών και κυρίως στον κλάδο ασθενειών.
Τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών δείχνουν ότι και το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο κινήθηκαν πτωτικά, ενώ άνοδο κατέγραψαν οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος με μοχλό τον κλάδο ζωής.
Στους επιμέρους κλάδους ζωής, στο εννεάμηνο οι ασφαλίσεις ζωής είχαν αύξηση 17,8% και παραγωγή 1,06 δισ. ευρώ και τα ομαδικά συνταξιοδοτικά αύξηση κατά 29% και παραγωγή 142,5 εκατ. ευρώ ενώ πτώση σε ποσοστό 31,7% είχαν τα προϊόντα ζωής που συνδέονται με επενδύσεις.
πηγη  toxrima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]