Η παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα», κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και κατά τη μετέπειτα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε τις ακόλουθες παρατηρήσεις και τοποθετήσεις.
Ο προϋπολογισμός εμφανίζεται μεγαλύτερος από αυτόν της Περιφέρειας Ηπείρου (120 εκατομμύρια έναντι 90!), πλην, όμως, τα 40 εκατομμύρια από αυτά είναι ανείσπρακτες οφειλές, ενώ άλλα 20 εμφανίζονται ως υπόλοιπο στο ταμείο. Αναρωτιέται κανείς, με ένα τέτοιο υπόλοιπο, γιατί δεν λύνονται θέματα καθημερινότητας για τα οποία οι συνδημότες μας διαμαρτύρονται συνεχώς (κατάσταση πλατείας, αδέσποτα ζώα, η είσοδος της πόλης, προβλήματα περιφερειακών κοινοτήτων κλπ). Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος απάντησε ότι το ποσό αυτό είναι ένα αποθεματικό για ενδεχόμενες επείγουσες μελλοντικές ανάγκες του Δήμου. Τα «Γιάννενα Τώρα» θα παρακολουθούν την εξέλιξη και το αν το ποσό  εξακολουθήσει να υπάρχει και μετά από δύο χρόνια ή αν θα έχει ξοδευτεί το τελευταίο έτος της Δημοτικής Αρχής για προεκλογικά έργα.
Γενικά ο προϋπολογισμός δεν παρουσίασε κάποια βελτίωση από τον περυσινό, ο οποίος, βεβαίως, δεν εφαρμόστηκε όπως είχε ψηφιστεί αλλά αναθεωρήθηκε, πολλές φορές.
Έπειτα, ακολούθησε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ημερήσια διάταξη. Εκτός ημερησίας διατάξεως, τα «Γιάννενα Τώρα» ανέδειξαν τα προβλήματα του Δημοτικού Διαμερίσματος Περιβλέπτου, το οποίο επισκέφτηκε πρόσφατα αντιπροσωπεία της παράταξης. Μια περιοχή στην οποία είναι εγκατεστημένες δύο βιομηχανίες υδροληψίας και εμφιάλωσης νερού, δεν επιτρέπεται να υποφέρει από λειψυδρία τους θερινούς μήνες. Ως απάντηση, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ κ. Χρυσοστόμου κατηγόρησε τους κατοίκους της Περιβλέπτου ότι ποτίζουν τα χωράφια τους από το νερό της βρύσης. Τέθηκε, επίσης, από την παράταξη, το αίτημα των κατοίκων να εισπράττει η Περίβλεπτος ένα μικρό ποσοστό από το έσοδα του Δήμου από το νερό. Ο κ. Δήμαρχος, αντί απαντήσεως, κάλεσε επιθετικά να του προτείνουν τα «Γιάννενα Τώρα» συγκεκριμένο ποσοστό, πράγμα το οποίο δεν μπορεί φυσικά να αποφασισθεί επί τόπου στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά απαιτείται συζήτηση με την Τοπική Κοινότητα και σχετική εισήγηση. Η παράταξη απάντησε ότι το θέμα δεν είναι το ποσοστό αλλά η πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν φαίνεται να υπάρχει.
Στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης (βεβαίωση στη ΔΟΥ ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΥΑΙ), μετά από αίτημα όλων των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ο κ. Χρυσοστόμου δέχθηκε να τροποποιηθεί η απόφαση, ώστε να μην καταδικάζονται οι μικροοφειλέτες (τουλάχιστον 3 χρόνια απλήρωτοι λογαριασμοί ή χρέη τουλάχιστον 3.000 ευρώ).
Το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η έκθεση των ορκωτών λογιστών για το Πνευματικό Κέντρο. Το θέμα ήρθε μεμονωμένο ενώ κανονικά έπρεπε να έρθει μαζί με τον ισολογισμό, ο οποίος έχει ήδη ψηφιστεί. Τα «Γιάννενα Τώρα» θεωρούν  ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει λόγο να ψηφίσει επί της εκθέσεως των ορκωτών λογιστών αλλά μόνο να ενημερωθεί και δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία.
Στα θέματα 4 και 5 (πρόγραμμα δράσης και προϋπολογισμός του Πνευματικού Κέντρου) ασκήθηκε κριτική, από την παράταξη «Γιάννενα Τώρα», διότι το Πνευματικό κέντρο είναι ένα Νομικό Πρόσωπο το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τα χρέη του (752.000 €) ούτε τους πιστωτές του (745.000 €). Στο ίδιο θέμα ρωτήθηκε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Γκόγκος, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» δε δίδεται για παραστάσεις με σχολεία και αν οι ερασιτεχνικοί θίασοι της πόλης έχουν την δικαιούμενη, από το καταστατικό του Πνευματικού Κέντρου, πρόσβαση σ’ αυτό. Η απάντηση δεν ήταν σαφής.
Τα «Γιάννενα Τώρα», παραμένουν προσηλωμένα στην πλήρη αξιοποίηση των δημοτικών πόρων και αναδεικνύουν όλα τα τοπικά ζητήματα για τα οποία έχουν δεσμευτεί. Δεν πρόκειται να πτοηθούν ούτε από τις φωνές, ούτε από τις υπεκφυγές του Δήμου για τόσο σημαντικά ζητήματα.

Η Γραμματεία της Παράταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]