Παράταση λειτουργίας Δομών κατά της Φτώχειας Δήμων

Την παράταση λειτουργίας Δομών κατά της Φτώχειας Δήμων, που λήγουν την 31η Δεκεμβρίου 2016, για «εύλογο χρονικό διάστημα», ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
«Στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 το Υπουργείο έχει σχεδιάσει να δημιουργηθούν 225 Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας σε 115 Δήμους και 254 Κέντρα Κοινότητας σε ισάριθμους Δήμους.

Από τις νέες Δομές, σε συνδυασμό και με το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που θα εφαρμοστεί σε εθνική κλίμακα από τον Ιανουάριο του 2017, αναμένεται να ωφεληθούν περί το 1.000.000 πολίτες, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Στις δομές που λειτουργούν σήμερα σε 62 Δήμους της χώρας, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και μετά τη λήξη τους, τον Σεπτέμβριο του 2015, συνεχίζουν με κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα δοθεί παράταση, για εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μη μείνουν ακάλυπτοι οι ωφελούμενοί τους» επισημαίνει η  αν.Υπ. Θεανώ Φωτίου.

Επισημαίνεται ότι για το θέμα, η ΚΕΔΕ, εκτός από κοινή επιστολή της προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, είχε ζητήσει και την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
 epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]