[Κόσμος]Νεκρός από δολοφονική επίθεση ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών
Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ είναι νεκρός.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί. Εξακριβώνουμε τις πληροφορίες. Ο πρόεδρος σχεδιάζει να δεχθεί αναφορές από τον ΥΠΕΞ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», σημείωσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία των δημοσιογράφων συνολικά τρία άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από πυρά της τουρκικής αστυνομίας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ένοπλος έχει «εξουδετερωθεί», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Hürriyet στο Διαδίκτυο, ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας για τη Ρωσία σε γκαλερί στην Άγκυρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης πυροβόλησε παραπάνω από τέσσερις φορές ενώ στην αίθουσα βρίσκονταν περισσότερα από 70 άτομα.

Κατά τη Χουριέτ, η ρωσική πρεσβεία εκτίμησε πως πρόκειται για μια επίθεση που διέπραξε ισλαμιστής.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, υπάρχουν πολλοί ακόμη τραυματίες από τα πυρά.

Ο δράστης της επίθεσης φέρεται σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μπήκε στη γκαλερί με αστυνομική ταυτότητα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ο δράστης μίλησε «για το Χαλέπι» και είπε ότι ήθελε «εκδίκηση».

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ καταδίκασε την επίθεση.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξέφρασε ενώπιον των Βρετανών βουλευτών την ανησυχία της σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστου στην Άγκυρα.

"Μόλις είδα την έκτακτη επικαιρότητα, ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία δέχθηκε πυρά, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε" είπε η Μέι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποβολής κοινοβουλευτικών ερωτήσεων.
Αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]