ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Αρτας καταγγέλλει την απόλυση συνδικαλιστή

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ
To Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει τη Διοίκηση του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Άρτας που παραμονές εορτών προχώρησε σε εκδικητική απόλυση του συναδέλφου μας Δημήτρη Λύκκα, προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.
Η απόλυση ήρθε μια μέρα μετά την απαίτηση του συναδέλφου μας, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης το δώρο των Χριστουγέννων την τελευταία μέρα της προθεσμίας 21 Δεκέμβρη, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, αφού πρώτα η επιχείρηση είχε ενημερώσει πως θα πάρετε το δώρο στα μέσα Γενάρη. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ένα μήνα και δεν έχουν πάρει το επίδομα άδειας με αποτέλεσμα να μπορούν να κάνουν γιορτές!
Η απόλυση έγινε με σκοπό να επιβάλουν οι εργοδότες «σιγή νεκροταφείου» στο χώρο δουλειάς για να μπορούν ανενόχλητοι να καταπατούν ωράρια, εργασιακές σχέσεις, να αφήνουν για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους χωρίς να υπάρχει αντίδραση. Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη σε μια περίοδο που βρίσκεται στα σκαριά ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που συζητούν σε αντιδραστικό πλαίσιο για τα νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα της απεργίας, του αγώνα.
Έρχεται λίγο πριν το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, όπου η κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου που ψήφισαν τα μνημόνια, θα προσπαθήσουν να περάσουν νέα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων για το χατίρι των εργοδοτών. Μέτρα για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, να απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις.
Σε παρέμβαση που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην επιχείρηση από εκπρόσωπους σωματείων και άλλους εργαζόμενους για να παρθεί πίσω η απόλυση, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού απείλησε με νέες απολύσεις, ενώ στην συνέχεια κάλεσε την αστυνομία για να μας τρομοκρατήσει.
Είναι πολύ γελασμένοι εάν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα τρομοκρατήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην πόλη μας, τα σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα να καταδικάσουν την εκδικητική απόλυση και την απαράδεκτη στάση του πρόεδρου του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.
Δε θα σταματήσουμε εάν δεν παρθεί πίσω η απόλυση!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων νομού Άρτας καταγγέλλουμε την απόλυση του εργαζόμενου επί 22 χρόνια στον Συνεταιρισμό Υδραυλικών Άρτας, προέδρου του Σωματείου μας και μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Άρτας, Δημήτρη Λύκκα.
Στις 22 Δεκέμβρη η εργοδοσία του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Άρτας προέβη στην απόλυση του συναδέλφου, καθώς διεκδίκησε να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων και δεδουλευμένα που δεν είχαν καταβληθεί στους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Πρόκειται για εκδικητική, συνδικαλιστική δίωξη, γνωστή τακτική των εργοδοτών που θέλουν να επιβάλλουν σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς. Δε θέλουν καμία αντίσταση για να μπορούν ανενόχλητοι να διαλύουν εργασιακές σχέσεις και μισθούς, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Καθόλου τυχαία δεν είναι η ενέργεια αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή που η κυβέρνηση κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση, επιβάλλει βαριά φορολογία και είναι έτοιμη να περάσει το νέο συνδικαλιστικό νόμο και να σαρώσει ότι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα.
Η παρουσία και η δράση πρωτοπόρων εργαζομένων που οργανώνουν την πάλη στους χώρους δουλειάς ενοχλεί, καθώς βάζει εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους για περαιτέρω κερδοφορία σε βάρος των εργαζομένων.
Καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο, κάθε εργαζόμενο, να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας, να απαιτήσει την άμεση ανάκληση της απόλυσης του πρωτοπόρου συναδέλφου Δημήτρη Λύκκα. Να σταθούμε αλληλέγγυοι και να μην επιτρέψουμε καμία άλλη.
Δε θα αφήσουμε να μας τρομοκρατούν
Οργάνωση και αγώνας παντού για να βάλουμε εμπόδια στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται στους χώρους δουλειάς.

Άρτα, 23/12/2016
Η Διοίκηση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]