«Πράσινο φώς» για το ξεπάγωμα των μέτρων για το ελληνικό χρέος

Η πλήρης συναίνεση αναμένεται να επιτευχθεί σήμερα  στη βάση μιας επιστολής που θα συντάξει η ελληνική πλευρά με τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις
Την πεποίθηση ότι σήμερα  θα «ανάψει» το πράσινο φως για το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων εξέφρασε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πλήρης συναίνεση αναμένεται να επιτευχθεί σήμερα
 στη βάση μιας επιστολής που θα συντάξει η ελληνική πλευρά με τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις.

Ειδικότερα, όπως εξηγούσε έτερη πηγή με καλή πληροφόρηση από τις σημερινές συζητήσεις, ορισμένα κράτη - μέλη εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τις «μονομερείς ενέργειες» της ελληνικής κυβέρνησης, που αφορούν παροχές και ως εκ τούτου ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά να δηλώσει εγγράφως την προσήλωσή της στους στόχους και τις διαδικασίες που πηγάζουν από το πρόγραμμα.

Οι ελληνικές αρχές αναμένεται να αποστείλουν στα κράτη - μέλη τις εν λόγω διαβεβαιώσεις μέχρι αύριο το απόγευμα, προκειμένου να δοθεί το σήμα στον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για το ξεπάγωμα της εφαρμογής των μέτρων για το χρέος.

Σημειώνεται ότι για να ληφθεί η επίσημη απόφαση για την εφαρμογή των μέτρων, πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο των διευθυντών του ESM, κάτι που όπως εκτιμάται θα γίνει πριν το τέλος της εβδομάδας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]