ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονόνερο ή χιόνι στα ημιορεινά και ορεινά αναμένουμε το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην Κρήτη, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Σποραδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, ενώ ηλιοφάνεια θα επικρατεί στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 και τοπικά 11 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 0 έως 10 στη βόρεια Ελλάδα, 2 έως 12 και τοπικά 13 στη δυτική Ελλάδα, 0 έως 11 στο βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 12 και τοπικά 13 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα, με τον υδράργυρο τη νύχτα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου να πέφτει ακόμα και κάτω από τους -10 βαθμούς κελσίου.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως από τα ανατολικά  έως και 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βορειοανατολικοί  έως 7 με 8 μποφόρ.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατούν σποραδικές νεφώσεις, πυκνότερες στο Αιγαίο και στην Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, τη νύχτα και τις πρωινές ώρες όμως το κρύο θα είναι έντονο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατεί γενικά ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Ελλάδα, ενώ θα συνεχιστούν οι χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.
Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, από την Τετάρτη αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή, αρχικά στην βόρεια Ελλάδα και από την Πέμπτη και στην υπόλοιπη χώρα.
 weather.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]