ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αντίδραση στην επιχειρούμενη παραχώρηση Δημόσιου χώρου στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο

Αντίδραση στην επιχειρούμενη παραχώρηση Δημόσιου χώρου στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο προς χρήση για γηπεδικές εγκαταστάσεις από την ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σας είναι ήδη γνωστό ότι βρίσκονται στα παζάρια η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙ
ΑΝΝΕΝΑ και η κυβέρνηση για την παραχώρηση δημόσιας έκτασης στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο στην ΠΑΕ.
Στην αρχή ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Αθλητικού κέντρου μίλησε για παραχώρηση μέρους του Πανηπειρωτικού κέντρου  (το ήδη υπάρχον γήπεδο) συν μια πρόσθετη έκταση δίπλα στο Πανηπειρωτικό.
Μετά τις αντιδράσεις και όταν το θέμα μπήκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενώ από την μεριά της διοίκησης του Πανηπειρωτικού Αθλητικού κέντρου υπήρξε σιωπή ανέλαβε ο Περιφερειάρχης να παρουσιάσει την δική του εκδοχή ότι τάχα δεν θα δοθεί χώρος από το υπάρχον Πανηπειρωτικό αλλά έκταση του δημοσίου δίπλα από αυτό. Μίλησε μάλιστα περιφρονητικά για τις αντιδράσεις που υπήρξαν.
Οι θέσεις της Επιτροπής Αγώνα στο θέμα αυτό για το οποίο σας καλούμε να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο διεκδίκησης είναι:
1. Η παραχώρηση εκτάσεων είτε εντός είτε δίπλα στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο σε μια Ιδιωτική εταιρεία για χρήση γηπέδων, προπονητικού κέντρου, χώρων για εμπορική χρήση κλπ., θα οδηγήσει σε πλήρη υποβάθμιση (αν όχι στην καταστροφή) τον χαρακτήρα του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου σαν χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας της νεολαίας των εργαζομένων και των ερασιτεχνικών σωματείων.
2. Το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο χρειάζεται βελτίωση και επέκταση για να χωρέσει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες για άθληση, ψυχαγωγία της νεολαίας, των σχολείων ,των εργαζομένων των ερασιτεχνικών σωματείων.
Χρειάζεται να σχεδιαστεί η επέκτασή του με βάση ακριβώς αυτές τις ανάγκες και όχι με βάση τα συμφέροντα μιας Ιδιωτικής ποδοσφαιρικής εταιρείας.
3. Το αλισβερίσι ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες και πολιτικούς παράγοντες που έχει σαν στόχο το ψάρεμα ψηφοφόρων και οικονομικών συναλλαγών ας το κάνουν χαρίζοντας δικές τους ιδιόκτητες εκτάσεις και όχι χαρίζοντας εκτάσεις του δημοσίου που ανήκουν σε όλους τους εργαζόμενους.
4. Δεν είμαστε σε θέση και ούτε θέλουμε να κάνουμε τον σύμβουλο σε μια καθαρά Ιδιωτική και πέρα για πέρα κερδοσκοπική εταιρεία όπως είναι οι ποδοσφαιρικές ΠΑΕ για το που και εάν θέλουν να φτιάξουν τα γήπεδά τους. Άλλωστε  αυτό το ρόλο τον έχουν αναλάβει οι πολιτικού παράγοντες της περιοχής μας (Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, κα.). Εκείνο  που όμως ξέρουμε είναι ότι σε όλη την Ευρώπη οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες έχουν τα δικά τους ιδιόκτητα γήπεδα σε εκτάσεις που είναι ιδιόκτητες.

Σας καλούμε στις 5 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:30μ.μ.
σε Εκδήλωση - Συζήτηση στην αίθουσα της περιφέρειας (Στοά Σάρκα-2ος όροφος)

Επιτροπή Αγώνα πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]