Εργ. Κέντρο Αρτας:Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα παιχνίδια που παίζει για άλλη μια φορά στις πλάτες των εργαζομένων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Άρτας, την οποία υλοποιεί στο ακέραιο και η σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας.
Πριν περάσουν λίγοι μήνες από την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι δόθηκε λύση στα προβλήματα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των νοσοκομείων με τις συμβάσεις έργου , η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο σκληρό τρόπο το ακριβώς αντίθετο.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν εδώ και 5 μήνες απλήρωτοι, χωρίς να ξέρουν πότε θα πληρωθούν και αν θα πληρωθούν όλους τους μήνες!
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας έχοντας την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την κατάσταση, όλο το προηγούμενο διάστημα αντί να δώσει λύση στο πρόβλημα καλλιεργούσε την αναμονή στους εργαζόμενους, στη λογική να μειώσουν τις απαιτήσεις τους, για να δεχτούν την εργασιακή ζούγκλα που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση και θεσμοί για λογαριασμό του κεφαλαίου. Για να γίνουμε φτηνότεροι και πιο «ευέλικτοι»!
Η υπομονή που τους καλούσαν τόσο καιρό να κάνουν τελείωσε για τους εργαζόμενους που αποφάσισαν να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους.
Η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 16/12 με την στήριξη του Εργατικού Κέντρου και του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο θορύβησε την διοίκηση με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε εκβιασμούς και απειλές για απολύσεις, εφαρμόζοντας την τακτική από το καρότο στο μαστίγιο. Έφτασαν στο σημείο να απειλούν τους συνδικαλιστές που παραβρέθηκαν για να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων ότι θα φέρουν τον εισαγγελέα, παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά των σωματείων λέγοντας ότι οι καθαρίστριες-εργολάβοι δεν δικαιούνται να συνδικαλίζονται και να κινητοποιούνται! Έτσι προετοιμάζονται οι διοικήσεις να δημιουργήσουν το έδαφος εφαρμογής του νέου συνδικαλιστικού νόμου για να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους σε σιγή νεκροταφείου.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα τρομοκρατήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα. Η τρομοκρατία δεν πέρασε και δεν θα περάσει!
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας χαιρετίζει την αγωνιστική στάση που κρατούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο να τους εγγράψει ισότιμα μέλη στο σωματείο και καλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τη διοίκηση του Νοσοκομείου να σταματήσει τις μεθοδεύσεις και την τρομοκρατία, άμεσα να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να προχωρήσει στην υπογραφή συμβάσεων εξαρτημένης σχέσης εργασίας με πλήρες ωράριο και εργασιακά δικαιώματα και για τους 37 εργαζόμενους.
Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα τους. Να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Δεκέμβριου στις 7μμ στην πλατεία Κιλκίς.
Ο αγώνας των καθαριστριών στο Νοσοκομείο αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλους τους ασθενείς για να είναι καθαρά τα Νοσοκομεία πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως αξίζει στη βαριά και ανθυγιεινή δουλειά τους. Όχι με ψίχουλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]