Η διοίκηση του Νοσοκ.Χατζηκώστα απαντά στην ΠΟΕΔΗΝ ..

Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου της 28.11.2016 της ΠΟΕΔΗΝ όσον αφορά στην κατάσταση σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αναφορικά με τον ΓΝΙ “Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει να επισημάνει τα εξής: Είναι τουλάχιστον αστείο να ασχοληθεί το Νοσοκομείο μας με ισχυρισμούς και ‘εκθέσεις ιδεών’ όσο αφορά καταστάσεις πο
υ δεν μπορούν να θεωρηθούν καν προβλήματα, πόσο μάλλον καταγγελίες. Πράγματι, είναι από παλιά γνωστό ότι το Νοσοκομείο μας εφημερεύει τις ζυγές ημέρες του μήνα. Έχει γίνει συνεννόηση και επικάλυψη με το ΠΓΝΙ το οποίο εφημερεύει τις μονές ημέρες. Ποτέ δεν δημιουργήθηκαν ουσιαστικά προβλήματα σε αυτό τον τρόπο λειτουργίας και όποτε χρειάζεται υπάρχει πάντα κάλυψη περιστατικών. Επίσης, σχετικά με τη χωροταξική θέση των ΤΕΠ και των ιατρείων, οι ισχυρισμοί της ΠΟΕΔΗΝ ότι είναι δίπλα στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου (εκεί βρίσκεται και ο μοναδικός χώρος προσέγγισης των ασθενοφόρων) και ότι τα ιατρεία βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους γι’ αυτό υπάρχει δυσκολία εύρεσης τους από τους ασθενείς, από τη βάση τους δεν έχουν καμία λογική.
Ας πάμε όμως και στα θέματα ουσίας. Καταρχήν, διαψεύδεται το γεγονός ότι σε κάποιες μέρες εφημερίας δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό. Το συγκεκριμένο τμήμα όχι μόνο λειτουργεί, αλλά ίσως εξυπηρετεί παραπάνω κίνηση από ότι ‘αντέχει’, ακριβώς λόγω της ευαισθησίας του ιατρικού προσωπικού, πολλές φορές και εις βάρος του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου. Αναφέρεται ότι δεν υπάρχει Αγγειοχειρουργός, ότι υπάρχει έλλειψη τραυματιοφορέων κτλ. Παραπέμπω στις ενέργειες και προσλήψεις που έχουν ήδη γίνει από τις αρχές του χρόνου στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και αυτές που ετοιμάζονται να προκηρυχτούν (υπάρχουν και επίσημες δηλώσεις) από το Υπουργείο Υγείας, για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος. Ενδεικτικά, για το τομέα των τραυματιοφορέων, αναφέρω ότι στο Νοσοκομείο μας υπηρετούν 21 άτομα ήδη και περιμένουμε τουλάχιστον 3 από προκηρύξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και λοιπών προκηρύξεων του Υπουργείου στις αρχές του χρόνου.
Το θέμα της έλλειψης χώρου ανάνηψης (υπαρκτό και αδιαμφισβήτητα σημαντικό θέμα), αποτέλεσε και προσωπική προτεραιότητα από τη πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου στο Νοσοκομείο, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο επαναξιολόγησης και επανακαθορισμού του τρόπου λειτουργίας των ΤΕΠ (σας παραπέμπω στις δηλώσεις μου στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή μου στις 19-8-2106 σε τοπικό κανάλι). Μετά από ολοκλήρωση διαδικασίας εκπαίδευσης τμήματος Νοσηλευτικού προσωπικού σε triage σύστημα και ευρεία κοινή συζήτηση με τις Ιατρικές, Νοσηλευτικές και Διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, καθορίστηκε και εγκρίθηκε ομοφώνως το νέο πλαίσιο λειτουργίας (ενδέχεται να εγκριθεί επίσημα τόσο από το Επιστημονικό όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου στις επόμενες συνεδρίες). Το συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας περιλαμβάνει και τη λειτουργία χώρου ανάνηψης στο χώρο των ΤΕΠ. Επίσης ενσωματώνει και την αγορά ενιαίου ρουχισμού για το προσωπικό των ΤΕΠ. Ο στόχος είναι ο ανανεωμένος τρόπος λειτουργίας να εφαρμοστεί από 01/01/2017.
Τέλος, όσο αναφορά τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό, αυτός σταδιακά και με σταθερό ρυθμό ανανεώνεται αλλά εφαρμόζοντας όμως μια ιεραρχημένη λίστα αιτημάτων, όπως έχει εγκριθεί με την υπ. Αριθ. 6/16-3-2016(θ.27) Απόφαση Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
Και όπως είπε κάποτε ο Αρχαίος τραγικός ποιητής Αισχύλος (525-456 π.Χ.):
“Απλά γαρ εστι της αληθείας έπη”
Ευελπιστώ προσωπικά και με πλήρη ειλικρίνεια η ΠΟΕΔΗΝ και κάθε φορέας που νοιάζεται για αυτές τις ‘ταλαιπωρημένες’ Δημόσιες Δομές Υγείας να σταθεί δίπλα στις Διοικήσεις και το προσωπικό των Νοσοκομείων που δίνουν την καθημερινή μάχη για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες υγειονομικής φροντίδας για τους ασθενείς και συνοδούς αυτών.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

                                                                         ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]