Βούτσης, Σκουρλέτης, Κούλογλου: Επίθεση στις υπερεξουσίες Σόιμπλε

Εκλογές προέβλεψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, που απέδωσε την ευθύνη στο Eurogroup και στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Κούλογλου εκτίμησε πως «η αξιολόγηση δεν θα κλείσει, γιατί δεν θέλουν να την κλείσουν, θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση». Αναφερόμενος στον κ. Σόιμπλε, εξέφρασε την εκτίμηση πως επιθυμεί την ανατροπή της κυβέρνησης. «Με την Ελλάδα ο Σόιμπλε έχει μια διπλή εμμονή: Αφενός θέλει να υποφέρει, γιατί πιστεύει ότι αν υποφέρεις, στο τέλος γίνεσαι πιο δυνατός και αφετέρου του δίνει τη δυνατότητα να ξαναβάλει το θέμα του Grexit και της αναδιαμόρφωσης της ευρωζώνης σε ένα πιο κλειστό σύστημα πλουσίων χωρών του βορρά, με χώρες πρώτης και δεύτερης διαλογής», συνέχισε.
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα έχει συμμάχους στην Ε.Ε. απάντησε ότι το κλίμα έχει βελτιωθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην ΕΚΤ, όπου υπάρχει μεγάλη η επιθυμία από το Μάριο Ντράγκι να ανοίξει ο δρόμος και να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, και στην Κομισιόν, η οποία αν και συντηρητική, παραδέχεται ότι η χώρα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και άρα δεν επιθυμεί να υπάρξει νέα κρίση. «Μόνο το Βερολίνο είναι αντίθετο, αλλά η Γερμανία αποφασίζει για την ΕΕ. Αυτή τη στιγμή, αν η Γερμανία δεν δώσει την έγκρισή της δεν λαμβάνεται καμία απόφαση», κατέληξε.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]