ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Έρχεται χιονιάς στα Κεντρικά και Ανατολικά

Ηλιόλουστα Χριστούγεννα κάναμε και φέτος όπως και πέρσι, με τη μόνη διαφορά τη θερμοκρασία, η οποία ήταν τουλάχιστον 10 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με πέρσι. Ο Αντικυκλώνας που επηρεάζει την περιοχή μας, εξακολουθεί να προκαλεί καλοκαιρία, ωστόσο ετοιμάζει το τελευταίο του δωράκι, πριν αποχωρήσει!  Είχαμε τονίσει, πως για όσο διάστημα παραμένει ο Αντικυκλώνας, η χώρα μας κατά περιόδους θα δέχεται ψυχρές εισβολές, οι οποίες ενίοτε μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις.

Πριν το τέλος του χρόνου, η Ελλάδα θα δεχτεί ακόμη μια ψυχρή εισβολή, με τα χιόνια να επηρεάζουν και πεδινές περιοχές. Μάλιστα στην πρώτη είσοδο του κύματος αυτού, για λίγες ώρες η Βόρεια Ελλάδα, θα προλάβει να δει πρόσκαιρες ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και… τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα όπου θα ενταθούν.

Μεταβολή του καιρού αναμένεται στη χώρα μας, από την Τρίτη 27 έως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου. Αρχικά η κακοκαιρία θα δώσει χιονόνερο στα πεδινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, ωστόσο από τις 28 προς 29 του μήνα, αναμένεται η έλευση του χιονιά στην Ανατολική Ελλάδα, ακόμη και σε πεδινές περιοχές, καθώς θα αρχίσει   σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, από Βορρά προς Νότο.

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Σταδιακά όμως στη Βόρεια Ελλάδα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις, με πρόσκαιρες τοπικές εξάρσεις. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα Κεντρικά, Ανατολικά και Νότια, οπότε και θα σημειωθεί χιονόνερο στα πεδινά και βροχές στα παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές.

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα επικρατεί καλός καιρός. Στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα, αναμένεται κακοκαιρία με χιονόνερο στα πεδινά, βροχές και καταιγίδες στα νησιά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Όμως από το αργά το βράδυ, αναμένονται χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, καθώς και στα Ανατολικά της χώρας, από το ύψος της Λαμίας και Βορειοτέρα.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου περιμένουμε επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα, ήδη από τις πρώτες νυχτερινές ώρες. Μέσα στη νύχτα προς ξημερώματα Πέμπτης, αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Ελλάδας. Χιόνια θα πέσουν σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, στις Σποράδες, την  Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και σταδιακά στην Ανατολική Πελοπόννησο, κυρίως στο Ν. Κορινθίας.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί καλός, με εξαίρεση τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και θα πνέουν από Βόρειες - Βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 8 μποφόρ. Η θεοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει νέα πτώση σε όλη τη χώρα, και θα σημειωθεί παγετός στη Βόρεια χώρα. Για την περεταίρω εξέλιξη του καιρού, θα ενημερωθείτε σε επόμενο δελτίο.

Θα πέσει χιόνι στην Αθήνα;

Στην Αττική ο χιονιάς θα χτυπήσει από τα ξημερώματα της Πέμπτης τα Δυτικά και Βόρεια τμήματα του Νομού, ακόμη και πεδινές περιοχές, όμως στα υπόλοιπα τμήματα αναμένεται χιονόνερο για αρκετές ώρες. Ωστόσο πρόσκαιρη χιονόπτωση θα σημειωθεί την Πέμπτη και στα Κεντρικά και Ανατολικά τμήματα, αλλά τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και θα εναλλάσσονται με χιονόνερο. Θα επιτευχτεί ωστόσο καθαρή χιονόπτωση για κάποιες ώρες.

Στα Δυτικά και Βόρεια του Νομού, αναμένεται έξαρση των φαινομένων με ποιοτικές και έντονες χιονοπτώσεις, ακόμη και στα Βόρεια προάστια, ωστόσο θα επέλθει σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται χιονόνερο για αρκετές ώρες, ωστόσο θα υπάρξει έστω και πρόσκαιρη χιονόπτωση τη νύχτα της Πέμπτης. Δεν αναμένεται κάτι ιστορικό από πλευράς χιονοστρώσεων, ωστόσο σε περιοχές από 300 μέτρα και πάνω, θα υπάρχει στρωμένο χιόνι, σε ικανοποιητικό βαθμό.
 xalazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]